Läkarprogrammet – Del 3

Med största sannolikhet är det här sista inlägget någonsin på den här bloggen. Om du vill fortsätta följa mitt liv som läkare kan du göra det här: @berg_doctor

Sista delen, Del 3, handlar om resterande delen av läkarutbildningen vid KI. Jag kommer hoppa över termin 8 eftersom det rör uppsatsterminen (also know as exjobb/examensarbetet). Om du är intresserad av just den terminen kan jag rekommendera att gå tillbaka till någon av dessa inlägg: En vanlig dag på T8 eller T8.

Termin 9 – Psykiatri och neurologi

Och ögon och öron-näsa-hals. Jag vill minnas att vi även hade ett moment med beroende som jag tyckte var intressant, viktigt och spännande. Just termin 9 på läkarprogrammet vid KI har jag inte så mycket att säga om och jag kan inte heller utvärdera eller recensera terminen eftersom jag var på utbyte till Köpenhamn. Jag läste både psykiatri och neurologi vid Köpenhamns universitet och hade kliniska placeringar i Glostrup och Amager. Jag fullkomligt älskade Köpenhamn och hoppas kunna flytta tillbaka en dag! Om du önskar vill läsa mer om mitt utbyte i Köpenhamn kan du göra det här: Köpenhamn.

Termin 10 – Barn och gynekologi

Lätt den roligaste och bästa terminen på hela läkarprogrammet! Hoppas det stämmer med vad jag säger här och här!😌 Inte helt oväntat är det också på barn jag ska börja jobba i september. Det var också tanken innan jag började läsa medicin, det vill säga att få jobba med barn. Jag hade fått en del exponering för barn före kursen eftersom jag hade jobbat som undersköterska på en neonatalavdelning. Det var nog den bästa introduktionen jag kunde få.

All personal inom gyn och barn var helt fantastiska, välkomnade och snälla. Jag minns alla placeringar som lättsamma och många skrattade och var glada. Ibland fanns det så klart ledsna och besvärliga situationer, och i enstaka fall ursorgsna och tragiska. Att läsa barn och gyn som den sista kliniska terminen gav stor mening. Det var en bra integrering av all kirurgi och medicin. Bästa placeringen var barnakuten för att jag lärde mig mycket. BUMM (barn- och ungdomsmedicinsk mottagning) var också rätt mysigt med mycket allergier, astma, hudutslag och långdragna infektioner.

_________________________________________________________

Som avslutning vill jag bara säga tack, och återigen TACK! Tack för att du följt och läst min blogg. Hoppas jag kunnat ge dig svar och en insikt i hur det är att vara läkarstudent. Mitt liv fortsätter nu som läkare!

Over and out. /Oscar

 

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen