Kolkata (eller Calcutta)

Det blir allt tydligare att lugna stunder är ett ovanligt tillstånd i Indien. Motsatsen gäller, i alla lägen.

Niclas kom förra fredagen och jag var på flygplatsen för att hämta honom. Han fick ett fint lyckobringande halsband vid ankomsten och han blev så glad som bilden visar. Niclas fick sova ut efter resan och därefter det åkte vi till sjukhuset och jag visade runt och vi hälsade på lärare och personal som jag varit i kontakt med. Sen avslutade vi dagen med yoga, chicken tikka masala och en marknad.

img_9132

Lördagen (det vill säga julafton) var innehållsrik med en springtur i en botanisk trädgård, frukost på taket, besök på ett par tempel och ännu en marknad. I söndags pustade vi ut och förberedde oss inför tågresan till Calcutta.

img_9147

img_9216

img_9224

Vistelsen i Kolkata har verkligen varit ett besök i koloniernas före detta huvudstad. Denna enormt stora stad (14 miljoner invånare) har varit mäktig att se men aldrig ALDRIG har det funnits en minut till en paus. Vi har besökt skrytbyggen från förr (läs när britterna trodde de ägde världen på riktigt), moder Theresas hem, ett flertal marknader och fått mycket Indien i våra sinnen. Dessutom besökte vi den här restaurangen, Haldiram, och testade indisk mat jag aldrig tidigare vågat testat till exempel bhel puri och dokhla.

img_9273

Utanför Victoria Memorial

img_9244

New Market – en mer intensiv marknad får man leta efter

img_9302

Jag kallar den ”Ganesh feeding my lover”

Vi vaknade precis på nattåget till Varanasi. Tåget var försenat (surprise!) så jag fick lite tid att få klart inlägget. Hoppas på att nytt inlägg snart. Vi hörs! /Oscar
kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen