Min app

Många äldrekursare har sagt att man som kandis inte får se några appediciter, eller blindtarmsinflammationer, på KS Solna. Jag kan bara säga att de har fel och att tillståndet visst finns. Eftersom appendicit är väldigt vanligt känns det också viktigt att kunna handlägga tillståndet på akuten men också assistera själva operationen. Det krävde så klart lite uppoffring från min sida, att jag stannade kvar efter schemalagd tid, men det var det lätt värt i efterhand. Läs summeringen från akuten här.

Faktum är att jag själv drabbades av appendicit när jag var 22 år (och det var innan jag hade börjat plugga till läkare.) Jag var nog typpatienten för tillståndet. Jag vaknade mitt i natten, ca kl 03 av ont i magen. Jag hade ingen aning vad det rörde sig om. Jag hade inte gjort något speciellt eller ätit något konstigt dagen innan. Jag minns att jag gick till 7eleven och köpte Samarin mitt i natten. (Jag hade aldrig tagit Samarin tidigare men visste att man kunde ta det om man hade ont i magen.) Det hjälpte inte ett dugg! Jag minns också att jag försökte gå på toaletten. Jag kunde hursomhelst inte sova och jag skulle till jobbet nästkommande dag. Jag duschade vid 6-tiden och klädde på mig. Åt ingen frukost och skulle precis gå ut genom dörren då jag blev väldigt illamående och kräktes. Jag började samtidigt känna mig väldigt sjuk och jag fattade att något var fel. Så starka smärtor hade jag aldrig tidigare känt och för ett litet tag trodde jag att jag skulle dö!

IMG_0046.JPG

Innan operationen på kvällen och jag mår väldigt bra på morfin.

Jag begav mig till S:t Görans sjukhus och till akuten. Väl framme fick jag ett rum direkt pga mina smärtor och mycket morfin. Sen kräktes jag flera gånger och blev helt sänkt. 6 timmar senare visste jag att jag skulle operera bort min blindtarm och dagen efter gick jag hem och mådde bra igen.

IMG_0049.JPG

Post-operativt mådde jag strålande. 🙂

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen