Tips till nya studenter

Hej! Hoppas ni har det bra i sommarvärmen! Jag tänkte skriva ett inlägg med lite tips till er som ska börja plugga på Karolinska Institutet, och kanske på Logopedporgrammet, i höst 🙂 Det är ju fortfarande sommar men det är inte allt för lång tid kvar innan höstterminen drar igång. När terminen drar igång kommer ni nya studenter få massor av bra information av skolan. Jag kommer ihåg att vi studenter kände oss varmt välkomna! Mitt första tips får bli att gå på de första introduktionsdagarna, även om själv undervisningen inte börjat, för att inte missa någon viktig information och för att träffa dina nya klasskamrater 🙂

  • Mitt andra tips, som jag har skrivit om i så många tidigare inlägg, är att gå på föreläsningarna. De allra flesta föreläsningarna som hålls i olika kurser är inte obligatoriska men det ger väldigt mycket att närvara. Det är lätt hänt att skippa en föreläsning och tänka att man kan ta igen det senare men då blir det stressigt inför tentan, det kan jag nästan lova. På föreläsningarna får man också en känsla av vad som är viktigt att kunna och vad man bör fokusera på när man senare tentapluggar. Nu under vårterminen hade vi många digitala föreläsningar, vilket fungerade bra, men jag hoppas allt kan vara som vanligt i höst 🙂
  • KI har bra möjligheter för förvaring av matlåda i kylskåp och det finns massvis med mikrovågsugnar så jag försöker ta med matlåda så ofta som möjligt! Missar man någon dag finns det lunchrestauranger där man kan köpa lunch.
  • Kolla in grupprummen! I biblioteket, både i Flemingsberg och i Solna, finns jättebra bibliotek och grupprum som man kan låna. Där brukar vi ofta sitta inför tenta och plugga tillsammans. Bunkra upp med kaffe och snacks så blir det lite mysigt också!
  • Införskaffa lite fina block och pennor! Dels kommer det behövas och så blir det roligare att anteckna.
  • Njut av att vara student! Att vara student är periodvis stressigt och svettigt men också väldigt lyxigt. Schemat är flexibelt, ibland är det hemmaplugg hela dagen och då kan du lägga upp dagen precis som du vill. Vissa veckor är lugnare än andra så passa på att göra annat som du tycker är kul och som du mår bra av.

Om du har fler frågor som rör skolstart i höst så är det bara att kommentera på det här inlägget 🙂 Det går också bra att maila mig, klicka på ”Fråga mig” här ovan!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig