Hur det kändes att ge lokalbedövning för första gången!

Anestesi kursen är igång och det har fått mig att tänka på hur mycket jag förträngt all information om kranialnerver! Under termin 1 läste vi lite om kranialnerver och nu under termin 3 kommer vi att använda den kunskap vi lärt oss för att ge lokalbedövning.

Idag fick vi chansen att träna på att ge lokalbedövning på varandra! Alla var sjukt nervösa innan klinikpasset. Vi började med att först göra ordning båset som vanligt. Därefter kom en lärare till varje bås för att demonstrera samt stötta oss medan vi gav lokalbedövning. Det vi fick göra är att ge en mandibular blockad (underkäken), infiltration i överkäken buccalt (insidan av läppen) samt en pallatinalt (i gommen).

Under tiden man ger lokalbedövning är det viktigt på att vara lugn samt informera patienten om att det kommer att gå bra. Sen när man ska injektera är det viktig att inte stressa utan försiktigt spruta in medlet för att undvika onödig smärta hos patienten. Som behandlare är det också viktigt att veta hur det känns att bli bedövad för att kunna förstå patienten på en annan nivå.

Min klinik partner var jätte duktig och det kändes knappt något när jag fick bedövning men man blev ändå rejält bedövad. Känner mig jätte nöjd över dagens insats och längtar så mycket tills jag kan börja ge lokalbedövning till patienter. Nu väntar dock en tenta på måndag om lokalanestesi.

0 kommentarer

Relaterade inlägg