Ett år på arbetsterapeutprogrammet

Sommarlovet har varit igång ett tag nu och jag sitter här och reflekterar över det gångna året.

För ett år sedan satt jag och väntade på antagningsbesked och undrade om det var rätt beslut för mig att börja studera igen. Nu längtar jag till september när allt börjar igen.

Termin 1

Höstterminen var en omtumlande tid. Jag lärde känna nya människor och ett nytt campus att ta mig runt på.

På första kursen Grundläggande arbetsterapi och aktivitetsvetenskap fick jag en känsla av vad arbetsterapi är och hur vi människor fungerar i aktivitet. Vi fick också göra studiebesök på fyra olika ställen och se hur olika arbetsterapeuter kan arbeta.

Kurs nummer två, Anatomi och Fysiologi var nog den roligaste kursen hittills. Den kan ha varit den tuffaste hittills också. Inte nog med att jag fick lära mig hur kroppen är uppbyggd och vilka olika organsystem som gör vad, jag fick också plugga på det sätt jag tycker är roligast, med whiteboard och innantill inlärning.

Termin 2

Vårterminen kickade igång med medicinska ämnen 1 och likt anatomi och fysiologikursen fick jag än en gång chansen att skriva på whiteboard, göra minnes regler och förstå lite mer om kroppen, tex. hur olika sjukdomar visar sig i våra kroppar.

Hälsa, delaktighet och aktivitet, en stor kurs som sträckte sig över drygt 2 månader. Under denna tiden är det några saker som sticker ut mest, VFUn, den verksamhetsförlagda utbildningen, praktiken, kalla den vad du vill. Det var tre veckor på en verksamhet med en handledare och en chans att verkligen få insikt i vad en arbetsterapeut kan göra och hur. Lärorikt och kul! Något annat som sticker ut under denna kursen var rullstolsträningen, att få en chans att prova på att åka runt i och mecka med rullstolar var superkul och gav mer förståelse för de som sitter i en rullstol dagligen. Något annat som hände under denna kurs var att jag genom vänner blev mer aktiv i Artemis (Medicinska föreningens sektion för arbetsterapeutstudenter) och blev studentrepresentant för lärarlagen. Jag planerar att skriva mer om detta i ett kommande inlägg.

Den sista månaden på den här terminen var det psykologi som stod på schemat. För alla utom mig som har tillgodoräknat mig den kursen (Läs mer om hur jag gjorde för att tillgodoräkna mig den här). Det var väldigt tråkigt att inte kunna vara med och läsa denna kurs, även om jag redan läst det mesta av innehållet sedan tidigare. Jag saknade verkligen studentlivet och känner nu att sommaren nästan känns lite väl lång. Från vad jag har hört så var psykologin hyfsat basic men väldigt lärorik och spännande.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar