Första antagningsbesked med svarskrav!

Första antagningsbeskeden kom i förra veckan. Grattis till alla er som kommit in! Lycka till till er som hamnat på reservplatser, än kan mycket hända!

Glöm inte att gå in och svara på era antagningsbesked, sista dagen för det är den 24 juli. Står man i valet och kvalet för hur man ska välja kan det vara en bra idé att sätta en påminnelse den 23 juli så att man inte glömmer deadline.

Jag gjorde en liten översikt av ansökande inför kommande termin och jämförde med förra hösten. Det är 139 personer som har sökt arbetsterapeutprogrammet i första hand denna höst, jämfört med 110 st hösten 2019. Antagningspoängen har höjts en aning från ca 16 till 17 på ett år medan högskoleprovspoängen bara höjts med 0.05 poäng, från 0.6 till 0.65. Det är en jämn fördelning av åldrar av de som är antagna nu vid första urvalet men majoriteten av de som sökt totalt är mellan 25-34 år. Statistiken kommer från http://statistik.uhr.se/.

Att välja att börja plugga kan kännas som ett stort beslut, speciellt när man fått beskedet och det börjar bli verkligt. Glöm inte att ta ett djupt andetag. Här är min favoritplats på jorden att andas och fatta stora beslut.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar