Sommarutrensning

Nu när det är sommarlov kan innehållet här bli lite annorlunda. Jag har ju ingen skola att prata om. 

Som jag har nämnt tidigare blir det jobb i sommar, men innan det sätter igång på heltid i juli har jag några veckor kvar att faktiskt ha lite semester. 

Ett av semestermålen är att rensa ut allt onödigt skräp som alltid samlas i skåp, lådor och garderober. Min kompis Kai föreslog en utmaning, mer för min skull än hans tror jag. Jag är ju en aning prylgalen. Det är en 30 dagarsutmaning. Rensa en sak dag 1, två saker dag 2, tre saker dag 3 och så vidare till man dag 30 rensar 30 saker och då totalt har gjort sig av med 465 saker i sitt liv. Självklart får man ju själv avgöra vad som räknas, jag har en känsla av att varje strumpa kommer räknas som en sak till exempel. 

Vi är 10 dagar in och jag har redan rensat bort 200 saker! Jag ligger lite före i tidsplanen men jag tänker att det kommer bli svårare och svårare att hitta grejer att göra sig av med och när man väl kommer igång med rensningen är det ju bara att köra på! 

Hittills har jag två stora säckar som ska säljas, en påse som ska skänkas, och en hel del som ska återvinnas och slängas. Varför sparar man på trasiga saker?! Och kläder jag inte har använt på 4 år?! För att inte tala om matlådorna som saknar lock eller locken som saknar låda.

 

   

 

Nästa låda att rensa blir min pennlåda… jag kan ha lite av ett problem när det kommer till pennor… men hur kan man inte älska en fantastisk penna?! 

 

 

Jag känner mig redan lite lättare av att ha gjort mig av med 200 saker. Nu känner jag att det jobbiga ligger i att faktiskt få bort skiten ur lägenheten. Så idag åker jag i alla fall iväg med det som ska skänkas. Sen får jag se till att ta mig till återvinningen snart också. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar