Välkommen nya studenter

Terminen har varit slut ett tag, inlämning av restuppgifter borde vara klara och de flesta studenterna har sommarlov. Men för en del av oss fortsätter studentengagemanget även en del under sommaren, så mycket man vill så klart. Nya studenter har blivit antagna och för att de ska få ett så varmt välkomnande som möjligt håller en del av oss i Artemis på att justera planerna för kommande kick off!

Här är en frågor som vi brottas med nu.

 

Vad händer med kick-offen?

Vi har ju speciella omständigheter att ta hänsyn till just i år men även innan det hade vi planer på att göra förändringar. Just inför terminen tar vi självklart åtgärder för att kunna hålla avstånd. Vi planerar också för en digital kick-off om en fysisk inte är möjlig att utföra på ett säkert sätt.

Jag har tidigare skrivit inlägg om varför man bör vara med på en kick-off (före detta kollo) som ny student och det stämmer mångt om mycket fortfarande. Dock kommer upplägget fram över se annorlunda ut. I höstas gjordes en enkätundersökning för alla terminer på programmet med frågor om just kick-offen, vad som önskats, varför man valde att delta eller ej och dylikt. Där framkom att övernattning och långt att åka bland annat var orsaker till att folk hade svårt att vara med.

 

– Vi har tagit bort övernattningen med förhoppningen att fler ska kunna delta.

– Nu kommer kick-offen hållas närmre stan med bättre kommunikationer.

– Den kommer fortfarande vara full av roliga aktiviteter för att lära känna varandra i klassen och äldre studenter.

Dukat för kick-off sittning förra terminen.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar