En vecka på biomedicinprogrammet = T4 Farmakologi och Toxikologi

Hej Hej! Hoppas ni alla mår bra och hade haft en jättetrevlig vecka! Här kommer min vecka som bestod av massor plugg, kaffe och föreläsningar! 🙂

Schemat för vecka 17

På vecka 17 hade vi 2 föreläsningar och ett seminarium som började kl 9 på morgonen fram tills 15-15:30, en muntlig dugga i torsdags som tog ca 1,5 timmar.

Måndag

  • Sista seminariumet av kursen som handlade om immunitet och anti inflammatoriska läkemedel där vi diskuterade alltifrån hur man behandlar inflammatoriska sjukdomar såsom RA till NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs) bland annat ibuprofen, Naproxen som vi vanligtvis brukar använda i vardagen 
  • Efter seminariet blev det mycket plugg inför muntlig duggan som hölls på torsdag 

Tisdag

  • I tisdags så hade vi våran sista föreläsningar inom farmakologi, vilket handlade om ”drug design and development” dvs hur olika läkemedel som vi vanligtvis använder i vardagliga livet tillverkas och utvecklas från en kemisk substans och vilka faser läkemedlet måste gå genom för att kunna bli godkänt för allmänheten. Föreläsningen var ganska intressant då läraren hade jobbat i olika läkemedelsindustri och företag, och därmed kunde hon berätta lite om hur det verkligen är att tillämpa teorin till praktiska delen av läkemedelsutvecklingen.
  • Efter föreläsningarna gick jag till biomedicum att ta lite kaffepaus för att sedan kunna plugga inför min muntlig dugga.

Onsdag

  • I onsdags hade vi inga föreläsningar för att kunna plugga inför muntlig duggan i hela dagen!
  • Personligen föredrar jag att plugga ute i ett café eller på campus där det känns som om jag kan fokusera mycket bättre än att plugga hemma.
  • Inför duggan hade vi ganska många föreläsningar, seminarium och labbfrågor att gå igenom, vilket kändes jättemycket då men samtidigt jätteintressant och skönt att ha en dugga precis inför vi slutade med farmakologi delen av kursen; eftersom det finns många föreläsningar är det bra att ha dugga där man kan öva på gamla föreläsningar och gå igenom först föreläsningarna 🙂

Torsdag

  • I torsdags var det dags att ha våran muntlig dugga där farmakologi delen av kursen omfattades. På duggan fick varje student 2 frågor där ena handlade om första delen av farmakologi, vilket var ”Pharmacokinetics, Pharmacodynamics och Receptor Pharmacology” och den andra handlade om andra delarna farmakologi bland annat ”Cardiovascular pharmacology (Myocardial Infarction, Angina pectoris, etc…), Gastrointestinal Pharmacology (Ulcer, Gastritis, IBD) och Neuropsychopharmacology (Schizophrenia, Alzheimer’s, Parkinson’s, Anxiety, Depression).
  • Duggan tog totalt ca 1,5 timmar där vi fick 5 minuter på oss att tänka på svaret och sedan svara muntligt, vilket kändes väldigt bra för frågorna var likadana som seminariefrågorna.

Fredag

  • Fredag var en jättechill dag där vi hade inga föreläsningar och därmed hängde jag med mina kompisar i Uppsala och slappnade av lite efter duggan.

0 kommentarer

Relaterade inlägg