En biomedicinsk analytikerstudent på studentbloggen!

Hallå där! Så kul att ses!

Jag heter Maja och jag går andra året på biomedicinska analytikerprogrammet här på Karolinska Institutet! Den häftigaste utbildningen och yrkesrollen om du frågar mig. Från mig kommer ni att få en liten inblick i biomedicinska analytikerprogrammet på KI och få höra lite om vad vi håller på med – mer eller mindre min motivering till varför programmet och yrket som examen leder till är just så häftigt! Förutom det tänkte jag även berätta lite om hur universitetsstudier fungerar – vad gör man? Och vad händer sen?

Jag har varit involverad i både studentkåren och andra ambassadörsuppdrag på KI tidigare, kanske sågs vi på SACO-mässan 2023? Hur som helst är jag jättetaggad att få dela med mig av mina erfarenheter! 

Jag började studera på biomedicinska analytikerprogrammet direkt efter gymnasiet där jag gick naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap. Mina favoritämnen var biologi och kemi, men egentligen bara när det handlade om människans fysiologi och biokemi (även om det var svårt). Jag tyckte även att det var superkul att labba i gymnasiet, så jag har verkligen hittat mitt hem på biomedicinska analytikerprogrammet! Här labbar vi nästan varje vecka och får djupdyka i kroppens funktion och hur vi kan analysera olika fysiologiska variabler. Det är detta som gör rollen som biomedicinsk analytiker till sjukvårdens detektiver!


 

Biomedicinsk analytiker har länge varit ett yrke som har hamnat lite i skuggan av de mer synliga sjukvårdsrollerna, så att blogga här är mitt försök att synliggöra både yrket och programmet. Förhoppningsvis fångar jag upp dig som också älskar biokemi, människans fysiologi och såklart laborationer. Du skulle gilla biomedicinska analytikerprogrammet, tro mig. 

Om du är nyfiken på programmet eller hur det är att studera på det medicinska universitetet Karolinska Institutet får du mer än gärna kontakta mig. 

Vi ses i mina framtida blogginlägg!
Allt gott!
//Maja, biomedicinsk analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Här har du en framtida biomedicinsk analytiker! Jag är en mycket nyfiken person och från mig kommer du att se en massor om biomedicinska analytikerprogrammet på KI (det häftigaste programmet enligt mig!!). Jag är även del av studentkåren i vår egna studentsektion Biomedicinska Analytikersektionen. Vi har det skoj här! Så häng med på mina äventyr på bloggen :)

0 kommentarer

Relaterade inlägg