Studentaktiviteter på KI – inte bara plugg!

Universitetet är lite känt för att vara bara plugg, plugg och mer plugg. Det är heltidsstudier trots allt, men självklart är universitetstiden så mycket mer än bara föreläsningar och tentor! Det finns massor av personer på universitetet som också vill göra mer än att bara gå på föreläsningar. Oss hittar du i Studentkåren! Och vi som mer än gärna visar upp och berättar om våra underbara utbildningsprogram, oss hittar du som studentambassadörer! Här kommer ett litet inlägg som handlar om några roliga möjligheter som finns utanför lektionerna. 

Jag har varit en del av studentkåren ända sedan jag började på Karolinska Institutet, först som representant i min sektions (biomedicinska analytikersektionen) aktivitetsgrupp, och nu är jag terminsansvarig och aktivitetsansvarig i sektionen! En av de första aktiviteterna jag tog del av var studentkåren Medicinska Föreningens (MF) Amphioxgasque. Amphioxgasquen är en middag som anordnas av mottagningsutskottet för nya elever där man får lära sig hur sittningar hos vår studentkår går till. Vi fick mat, dricka och rolig underhållning – ett perfekt välkomnande! 

Studentkåren

I kåren finns det en studentsektion för varje program. En lista på dem kan du hitta här. I studentsektionerna kan du både ha ansvarsroller och representantroller där du kan göra allt från att styra upp fester till att representera studenterna på programmet i olika utbildningsfrågor. En av de första eventen jag var med och planerade och utförde var den stora halloweenfesten som ordnas av studentsektionerna på Campus Flemingsberg – “A Nightmare on Nobel Street” – och det var superkul! 

Stockholm har ju generellt ett rykte om att det inte finns så mycket studentliv här, men det stämmer absolut inte. Kåren och alla olika sektioner anordnar ofta roliga sittningar, pubar och aktiviteter. Kanske hänger du på Idrottsutskottet och åker skidor? Eller kollar på någon av Spexens föreställningar? Eller så kanske du går på någon av musikgruppernas föreställningar? Alla dessa roliga saker finns att ta del av! Alla kårföreningarna hittar du här.

Studentambassadör

Förutom kåren kan man som sagt även engagera sig som studentambassadör! Vi finns överallt; på Instagram, TikTok, på Bloggen (här) och på SACO-mässan (sågs vi kanske där i höst?). Det är ett superkul arbete att få inspirera och informera om alla roliga saker man kan göra och plugga på KI! 

Jag på SACO-mässan i höstas!

Att vara engagerad i studentkåren eller som studentambassadör är – förutom riktigt kul – en väldigt bra merit på ditt CV! Ibland kan du även få meritpoäng för ditt engagemang som du sedan kan använda för att till exempel få förtur till vissa valbara kurser och utbytesstudier! Vissa uppdrag, både som ambassadör och inom kåren, är även betalda, vilket såklart också är ett plus. Om du är mer intresserad av vad studentkåren gör kan du följa dem på Instagram (@mfsthlm) eller kolla in https://medicinskaforeningen.se/ där du kan hitta studentsektioner och föreningar. Alla är alltid glada att höra från potentiella framtida elever och svarar gärna på dina frågor via exempelvis e-mail eller DM på Instagram. Och kom ihåg, du kan alltid skriva till oss här på bloggen!

Vi hörs!

/Maja, biomedicinsk analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Här har du en framtida biomedicinsk analytiker! Jag är en mycket nyfiken person och från mig kommer du att se en massor om biomedicinska analytikerprogrammet på KI (det häftigaste programmet enligt mig!!). Jag är även del av studentkåren i vår egna studentsektion Biomedicinska Analytikersektionen. Vi har det skoj här! Så häng med på mina äventyr på bloggen :)

1 kommentarer

Jasmina

Jasmina

Älskar att följa med din blogg

Relaterade inlägg