Karolinska bibliotek

Karolinska institutets universitetsbibliotek: En guldgruva

Behöver du skriva en rapport? Hitta referenser till din uppgift? Få hjälp med att skriva referenserna rätt? Behöver du en kursbok? Behöver du skriva ut något eller scanna in något? Eller vill du veta hur du bäst använder sökmotorer för att hitta det du letar efter? All den hjälpen och mycket mer kan du få från Karolinska institutets egna universitetsbibliotek! 

Jag överdriver inte när jag säger att jag har fått enormt mycket hjälp från universitetsbiblioteket under min tid på Karolinska institutet. Det är verkligen en guldgruva av stöd och hjälp som gör att du kan klara av din utbildning som allra bäst. 

Så hur har jag tagit hjälp av biblioteket?

Böcker!

Det första man tänker när man hör bibliotek är ju såklart på böckerna. Som student kan plånboken skrika lite när man ser priserna på kurslitteraturen, men ingen fara! – biblioteket räddar dig! Från biblioteket kan du låna kurslitteraturen och spara lite på budgeten. Ibland behöver man bara kurslitteratur för en kurs, och då är det av stort värde att låna boken istället för att köpa den. 

Och det slutar inte där! Vissa böcker finns även tillgängliga för studenter som fulltext online! Hela böcker finns alltså tillgängliga för dig som student från din egna dator med din KI-inloggning! Jag har haft stor användning för det här för att hitta referenser till de olika analysmetoderna vi använt i våra rapporter.

Referera och hitta källor

Visste du att du, som student, har tillgång till en massor av olika databaser med tidsskriftartiklar via biblioteket? Ibland händer det ju att man hittar en artikel som verkar beskriva det man skriver om perfekt, men så är den låst bakom en betalvägg. Här räddar universitetsbiblioteket dig! Genom att klicka på knappar där det står ”Access via your institution”, så kan du ofta hitta Karolinska institutet i listan, och så får du tillgång! Att hitta referenser är inte alltid lätt, men det här underlättar verkligen sökandet efter de perfekta referenserna till din uppgift. 

Förutom tillgång till databaser, så har universitetsbibliotekets hemsida en tydlig guide för hur du skriver dina referenser i rätt format! Oavsett om du vill referera till en bok, artikel eller en video från sociala medier, så förklarar dem hur du ska skriva din referens. 

Skriva ut, kopiera, scanna

Behöver du skriva ut din rapport eller scanna något från seminariet? Med bibliotekets skrivare kan du, med hjälp av ditt studentkonto, skriva ut, kopiera och scanna papper! Ett starkt tips är att skriva ut dina uppgifter från din dator och korrekturläsa på papper, då kan det vara lättare att hitta misstag!

Och så mycket mer!

Det är svårt att summera allt som universitersbiblioteket har att erbjuda i ett inlägg, men det är verkligen en guldgruva med stöd för att klara utbildningen. Förutom det jag har nämnt nu har biblioteket workshops, ”talks” med massor av olika teman, håller i föreläsningar på programmet ibland, har lånedatorer som du kan använda, och erbjuder hjälp med skrivandet med Språkverkstaden! Bibliotekets lokaler är även perfekta för att sitta och plugga från tidigt på morgonen till sent på kvällen.

Underskatta inte universitetsbiblioteket, det är mer än bara böcker! 

För mer bilder på vårt fina bibliotek på campus Flemingsberg, se Nicoles inlägg på KI-studenters Instagram här: Nicoles inlägg.

/Maja, biomedicinsk analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Här har du en framtida biomedicinsk analytiker! Från mig kommer du att se en massor om biomedicinska analytikerprogrammet på KI (det häftigaste programmet enligt mig!!). Vi har det skoj här! Så häng med på mina äventyr på bloggen :)

0 kommentarer

Leave a Comment

Relaterade inlägg