Något att se fram emot… Friskvårdens gym på KI öppnar igen 1a september

Friskvården

Medicinska Föreningen – Idrottsutskottet

 

Såhär har min vår sett ut; plugg, segling, capoeira och social distansering!

Jag har personligen inte drabbats av Covid-19 och trots att jag har fullföljt hela 8 veckor inom Öppenvården under denna omställning så har det känts som att jag står vid sidan av och observerar pandemin utifrån. Just därför måste jag ändå säga att det är en spännande omställning det vi går igenom just nu; att se kreativa lösningar, att samhället saktar in lite och att vi kollektivt får tid till att värdera det som faktiskt har betydelse, vår hälsa och våra nära och kära!

 

Pga restriktionerna så fick jag nu i våras till slut hålla KI-capoeira online via Zoom och det var mycket svårare än jag först trodde, kudos till alla lärare där ute som har ställt om till digitalt – så märkligt att inte få direkt feedback och reaktioner från deltagarna!

Tråkigt också för att denna vår förmodligen blir den sista som jag håller i KI-capoeira! Kanske blir det någon workshop i höst men om allt går som planerat så kommer jag vara i Spanien och göra ett utbyte på Valencias universitet under 8 veckor i början av min sista termin.

Än så länge är planerna väldigt oklara, jag har inte bokat något boende eller resa då värd universitetet inte kan ge några tydliga besked i detta skede. KI har avrått mig från att åka, mestadels för att inte stå med kostnader om restriktionerna innebär att landet stänger sina gränser igen men också för att inte förlora min garanterade plats på första kursen.

Jag försöker ha lite is i magen, jag är inställd på att åka och väntar in i det sista med att boka. Fysioterapeutprogrammet har inte lika hårt tryck på sina reservplatser som läkarprogrammet, vi är ca 50st kvar i vår termin (av 80 intagna) och jag har en dialog med studievägledare och programansvariga…

—- Fortsättning följer —-

Medan vi väntar på att äntligen få börja plugget igen så kan vi glädja oss åt att KI:s gym Base och Box kommer öppna igen den 1a september!

Idag har jag och Anders (Friskvården) med hjälp av Timo (digital ambassadör, statuspodden) spelat in en introduktionsfilm till nya studenter och utbytesstudenter till Friskvårdens och Idrottsutskottets aktiviteter som de erbjuder alla studenter och anställda vid KI.

Läs mer på Friskvårdens hemsida Friskvårdens hemsida och kolla in Idrottsutskottet (under MEDICINSKA FÖRENINGEN)Idrottsutskottet (under MEDICINSKA FÖRENINGEN) som ni kan följa via Instagram eller Facebook för att veta mer om de dagliga aktiviter som anordnas.

 

Kändes konstigt att vara tillbaka i tomma lokaler och eftersom jag vi inte hade haft fysisk undervisning på campus eller tillgång till skolans gym sedan mars kändes det som att det var längre sen som skolan hade slutat för terminen.

Det och att jag är duktig på att ta sommarlov…

Stay healthy and use sunscreen!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Kategorier