Antagning öppen för VT-19!

Är du intresserad av att utbilda dig till sjuksköterska, läkare, fysioterapeut eller arbetsterapeut? Iså fall är du ute i perfekt tidpunkt då Karolinska Institutet har öppnat antagningen för vårterminen 2019 på dessa ovanstående program!

Läs mer och anmäl dig här: https://ki.se/utbildning/plugga-pa-karolinska-institutet-ht-19

Jag själv har också varit inne och nosat på nästan alla dessa program. Den mänskliga kroppen har alltid intresserat mig enormt. Min gymnasielärare tyckte jag skulle bli arbetsterapeut, jag själv var inne på fysioterapeut efter att ha besökt en sådan några gånger och ht-17 sökte jag in till sjuksköterskeprogrammet ’’på skoj’’ här på Högskolan i Gävle för att se om jag kunde komma in och för att se vad det var för meritpoäng jag låg på.

Ett förtydligande av ordvalet ’’på skoj’’ är att jag redan hade min lärlingstjänst inom FTV som skulle starta ht-17 och jag ville ju såklart ta den chansen. Men vem vet, om jag inte hade jobbat inom FTV och därmed valt att utbilda mig till tandhygienist kanske jag hade påbörjat mitt sista år på sjuksköterskeprogrammet nu?

Om DU är intresserad har du perfekt utgångsläge att få veta lite mer då vi har digitala ambassadörer som just pluggar till sjuksköterska och läkare. Tyvärr har vi inga som pluggar till arbetsterapeut och fysioterapeut just nu.

HÄR hittar du sjuksköterskestudenten Emmas blogg: https://blog.ki.se/kistudentenemma/

HÄR hittar du tre läkarstudenters bloggar:

– Oscar på termin 10 (WOW, snart klar, kämpa Oscar!) https://blog.ki.se/kistudentenoscar/

– Linnea på termin 7 https://blog.ki.se/kistudentenlinnealin

– Isabelle på termin 5 https://blog.ki.se/kistudentenisabelle

Och sist men inte minst, läkarstudenterna Timo & Irene på termin 3 som driver en podcast. Jag lyssnar enklast via podcast appen (sök på) Statuspodden – vi tar tempen på KI!
Men det går också att lyssna via soundcloud på t.ex. datorn https://blog.ki.se/statuspodden/

Ansökan stänger 15 oktober. Än så länge har du gott om tid att fundera om det är dags att söka in eller inte, men fundera inte för länge bara 😊

0 kommentarer

Relaterade inlägg