Motion på arbetstid?

Det får jag vart jag än väljer att arbeta som sjuksköterska då man för det mesta springer runt, men en grupp sjuksköterskor som springer lite extra är hemsjukvården.

Vad gör man i hemsjukvården då?
Som sjuksköterska så åker man runt och hjälper patienter som inte kan ta sig till vårdcentralen med saker som inte hemtjänst kan ordna. Exempel på det är att ge subkutana injektioner, som insulin eller fragmin som ordinerats till patienten av en läkare. Jag har även vart med och tagit venprover, spolat urinblåsor, bytt plåster, lagt om sår m.m.
Allt i patientens hemmiljö!

En mycket, mycket trevlig sysselsättning måste jag säga. Har arbetat inom hemtjänst tidigare, och att vara i patientens hemmiljö kan vara både sårbart och intressant. Att kliva in i någons hem är en stor sak, och alla har olika syn på hur en god gäst beter sig. Det gäller att vara lyhörd och försöka känna av stämningen, självklart är kommunikation en viktig del i det hela också. Visserligen är hemmiljön inte särskilt ergonomisk, man måste ofta jobba i ställningar som är mindre snälla mot ryggen eller kroppen i allmänhet så det gäller att vara försiktig. Men jag trivs, känner mig som en manisk klämkäck typ som bara tycker att allt är så himla skoj, vad ska jag göra? Nu såhär i retrospekt var nog kanske inte akutvård min kopp te, om jag verkligen ska anstränga mig för att vara en aning negativ. Behövs kanske lite nyans i det hela tänker jag.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar