EBM, eller…

EvidensBaserad Medicin som det också heter, är något läkarutbildningen på KI verkar tycka är speciellt viktigt. KI är nog inte ensamt om det men jag har en känsla att KI-studenter får extra exponering mot EBM, vetenskap och forskning i jämförelse mot andra läkarprogram. Ibland är det kul och spännande, och ibland är det inte det! Det blir lätt hänt att det känns övermäktigt, tråkigt, obetydande och nördigt. Akademin är ju inte känd för att ha swag precis, eller?

Den här terminen har vi haft ett projekt i EBM med just fokus på de ämnen vi läser (kirurgi, anestesi, ortopedi, onkologi och urologi) och jag och min kurskompis har sammanställt olika studier för att kunna svara på en klinisk frågeställning. Fredag är sista dagen för att skicka in vår postern och vårt arbete. Jag hoppas kunna lägga upp den i bloggen efter att vi är klara.

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen