Postpartum-blödning

Hej!

Gyn- och obstetrikkursen börjar, även den, att lida mot sitt slut. Så tråkigt och jag känner verkligen att jag har mycket kvar att lära. Ärligt talat är gyn och obstetrik svårt! Jag har sett flera förlossningar, hjälpt blivande mammor och pappor att bli föräldrar, lärt mig om förlossningsbristningar samt se på när förlossningsläkaren tog ut ett barn med hjälp av en sugklocka. Det var spännande och brutalt. Men allt gick bra, både för mamman och barnet. Nu väntar bara några fåtal placeringar, en OSCE och ett prov i klinisk genetik. Därefter ställer jag om mitt fokus på tenta. Jag känner mig inte särskilt stressad eftersom jag vet att jag har en del förkunskaper samt att jag har pluggat kontinuerligt under terminen.

Varje vecka har vi haft en eftermiddag där vi tränat kliniska färdigheter så som förlossningar, sugklocka, undersökningsteknik med mera. En annan eftermiddag under veckan har vi haft seminarier med mer teoretisk undervisning. Seminarierna är i regel fallbaserade och det finns alltid en klinisk förankring. Under en eftermiddag fick vi träna att handlägga en blödning som uppstod efter att barnet var förlöst. Då såg det ut så här!

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen