VÄLKOMMEN HIT – VÄLKOMMEN TILLBAKA

We´re back baby

Igår var första dagen tillbaka i skolan. Vilken skön känsla att på en gång falla tillbaka till en rutin man längtat efter. Att få känna sig bekväm där. Jag och några andra studenter som är med i Artemis, arbetsterapeuternas del av Medicinska föreningen, stod och välkomnade nya studenter med kaffe och te igår morse. Det var kul att se nya förväntansfulla ansikten och kanske någon gång blivande kollegor. En student kände igen mig härifrån bloggen vilket var väldigt kul. Ser ni mig i korridoren någonstans så tveka inte på att säga hej! Det är bara roligt. 

Sitt still och lyssna!

Efter välkomnande av nya studenter rullade dagen på med föreläsning efter föreläsning och det sprätte i kroppen på mig varje rast. Jag är inte van vid att sitta en hel dag och att lyssna aktivt är energikrävande. Jag måste erkänna att jag nog bara hörde hälften av vad som sades. Som tur är vet jag att jag brukar komma in i det efter ett tag. Att lyssna är en muskel som kan stärkas med träning. 

Terminens första kurs

Vi börjar den här terminen med medicinska ämnen 2. I den kursen ingår reumatologi, handkirurgi, pediatrik och psykiatri. Kul men intensivt! Vi har första tentan redan nu på fredag. Jag ska också försöka hinna med två födelsedagsfester uppe på det också! Balans i livet var det ja… Nu ska jag bege mig till skolan och efter det blir det kalas för min guddotter som fyller 1 år! Hon föddes min första dag på Karolinska institutet förra året. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar