Hur klarar man anatomin och fysiologin

Då Karolinska institutet är ett medicinskt universitet kommer alla som studerar någon gång komma in på anatomi och fysiologi. Det kan innehåll allt från vad som händer i axonet till vad de 7 första kotorna i ryggraden heter. För någon som endast vetat om musklerna biceps, triceps och gluteus maximus så kom alla delar som en chock. Men hur ska man då göra för att lära sig alla glosor man behöver kunna? 

Mitt första tips är att anteckna och anteckna ännu mer. Ofta säger läraren viktiga saker som inte kommer stå i powerpointen som du kanske tror att du kommer ihåg men sen sitter du där och glömt bort allt. 

Mitt andra tips är att träna glosorna efter varje föreläsning. Vänta inte med att läsa in glosorna även om du kan vara trött efter en föreläsning. Försök koppla ihop det du lärt dig på föreläsningen och lär dig de viktigaste delarna. 

Tredje tipset är att i slutet av varje vecka sammanfatta veckans anteckningar och se till att du har en översiktlig förståelse av vad du har lärt dig under veckan.

Sist men inte minst gör instuderingsfrågorna. När du kommit in mer i kursen och du känner att du har en bra förståelse så gå igenom instuderingsfrågorna och studera mer på dem du kanske inte kan än. 

0 kommentarer

Relaterade inlägg