Studielitteratur på ett skrivbord

Kurslitteratur

Hej och välkomna till alla nya studenter på vårens program 👋

Nu börjar jakten efter kurslitteratur på olika sätt, men jag tänkte ta upp en annan aspekt av detta tema.

Behöver man all kurslitteratur som föreläsarna hänvisar till? 🤔💭

I mitt fall har svaret varit nej eller nja. Och i alldeles för många fall så har jag jagat en tjock bok, som såg sååå viktig ut, bara för att nu 2 år senare inse att jag aldrig öppnat boken. Men självklart är detta högst individuellt och det finns nog också en stor variation mellan programmen hur viktig kurslitteraturen är. 🧐

Mitt bästa tips är att höra med äldrekursare som redan gått de kurser som du kommer att läsa och fråga dem vad de tycker har varit den viktigaste kurslitteraturen att införskaffa. Kanske är det någon bok som återkommer i flera kurser? Kanske finns det någon bok som många använder som referens i sin profession? På mitt program, fysioterpaeutprogrammet, har man dock kommit långt på åhörarkopior (PDFer som föreläsaren ger ut för sin specifika föreläsning). Men oavsett hur mycket eller lite kurslitteratur du införskaffar, så tror jag att en avgörande faktor för hur viktig kurslitteraturen är för dig, är din studieteknik.

Detta leder osökt in mig på mitt nästa spår, boken högst upp i traven, ”Plugga smartare”. 🤓
Det kan vara värt att reflektera över sin studieteknik nu i början av studierna för att få ut så mycket som möjligt av den tid du lägger ner på studierna. Det finns mängder av tips på nätet, men denna bok är en väldigt bra början.✍️

Vad tycker du? Behöver man all kurslitteratur? Kommentera gärna inlägget med dina tips och åsikter!💬

Lycka till / Anton, fysioterapeutstudent

0 kommentarer

Relaterade inlägg