5 anledningar att söka läkarprogrammet på KI

Nu kan du söka till läkarprogrammet (och alla andra program) HT22 på KI ! Du söker via antagning.se. Här listar jag 5 anledningar till att ha just KI högst upp på din prioriteringslista!

  • Forskning. KI är ledande inom medicinsk forskning och på läkarprogrammet finns många möjligheter till forskning både tidigt och senare under utbildningen. Redan som gymnasiestudent kan du söka sommarforskarskolan på KI, under preklin kan du söka FoLäk som är en sommarkurs där du får prova på forskning och under T8, då man skriver examensarbetet, finns många valmöjligheter till projekt
  • Placeringar på akutsjukhus. Under klin placeras man på ett av de fyra stora sjukhusen varifrån större delen av utbildningen bedrivs: Danderyd, KS Huddinge, NKS, SÖS. Du kommer alltså att bli placerad på ett stort akutsjukhus, där du får ta del av allt från det allra vanligaste inom sjukvård till mer avancerad och högspecialiserad vård. 
  • Hög internationell ranking. KI:s läkarprogram är 2021 rankat 6:a i världen efter Johns Hopkins och UCLA. Detta är så klart en merit, ffa om du har tankar på att jobba utanför Sverige i framtiden. 
  • Fler möjligheter till extrajobb. Eftersom Stockholm är den största staden i Sverige så finns det även flest jobb här. Om du extrajobbar som undersköterska har du möjlighet att söka jobb på många olika vårdenheter och extrajobba under terminen. Läs mer om extrajobb inom vården här.
  • Studentliv och icke-studentliv. KI har ett aktivt studentliv där du kan engagera dig i allt från att gå på sittningar till att påverka utbildningen och din framtida karriär. Du kan också ha ett trevligt liv utanför studentlivet, då Stockholm erbjuder mycket olika aktiviteter och annat kul. Det är mer än bara en studentstad men studentlivet finns också!

Hoppas att vi ses i höst!

Foto: Erik Flyg

Kira, läkarstudent

Kira, läkarstudent

Välkommen till studentbloggen! Jag heter Kira, är 24 år och går termin 10 på det 5,5-åriga (gamla) läkarprogrammet. Den här terminen är den näst sista för mig och vi läser pediatrik samt gynekologi/obstetrik, vilket är passande kurser då jag själv balanserar livet som läkarstudent och nybliven förälder.

0 kommentarer

Relaterade inlägg