Höjdpunkter från SACO-mässan- den första & andra december 2022

Wow med stort W. Vilken mässa det blev. Året 2021 blev mässan digital på grund av pandemin men i år kom fler än 20 000 besökare som trängdes bland montrar och utställningsrekvisita. Region Stockholm var på plats. Stockholms Universitet, KTH och Uppsala universitet var på plats. Ambulansen, Polisen, ja till och med Försvarsmakten hade trotsat kylan och mörkret som präglade årets första decembermorgon för att vägleda studenter i deras kanske svåraste beslut i livet.

Och tillsammans med alla de studenter som sökte svar på frågor om sin framtid befann sig givetvis KI. Vi som stod i montrarna fick massvis av frågor, många rörande val av utbildning, val av skola och antagningsstatistik. Jag blev förvånad men samtidigt glad över ett så gediget intresse bland er ungdomar som vet precis vad ni vill. Ni behöver bara lite stöttning på vägen att komma dit!

Bild från KI:s monter från SACO-mässan. Vi erbjöd bland annat gratis syntest via våra Optikerstudenter.

Tillsammans med min kollega Sofia fick jag möjligheten att presentera KI på scen och svara på frågan om varför just du ska söka dig till KI. Det är egentligen ganska lätt att motivera! Här kommer några av de punkter som vi pratade om när vi stod på scen:

  • KI är Sveriges enda fakultet som bara specialiserar sig på medicin och bedriver egen forskning av hög internationell kvalitét. Det innebär att de lärare som du som student kommer att ha är internationella specialister på sina ämnen. Du hittar inget annat universitet/högskola i Sverige som har så hög omsättning av specialistkompetens i medicin som KI.
  • KI är ett internationellt universitet. Det innebär goda chanser till utbytesstudier världen över och samtidigt ett väldigt stort utbyte av många kulturer på KI:s campus i Solna och Flemingsberg. Studenter kommer hit från världens alla hörn för att ingå i det medicinska sällskap av professorer varav många har vunnit nobelpris.
  • KI möjliggör att du samverkar med många olika professioner tidigt i utbildningen. Det innebär att du aldrig bara kommer att träffa studenter som studerar på samma program som du utan du kommer träffa alltifrån blivande tandläkare till optiker. Om du inte är helt säker på vilket vårdyrke kan du med fördel göra som många andra av oss- börja på nåt som lockar just nu och byt sedan bana om du skulle ändra dig. Du förlorar mycket tid om du tvingar dig själv att jobba med något resten av ditt liv bara för att du började ett program. Det är mycket bättre att experimentera lite och byta bana- då är du mindre hård mot dig själv!
Sofia och jag på scen den första december

Hoppas du vet vad du ska välja nu. Vi ses!

/Johanna

Johanna sjuksköterskestudent

Johanna sjuksköterskestudent

Jag läser termin 5 på sjuksköterskeprogrammet och är som mest intresserad av hälsa och sjukvård ur ett globalt perspektiv. När jag var liten var min största dröm att få åka någonstans inom Centralafrika och upptäcka den naturrika regnskogen. Nu, 20 år senare är jag påväg att ta mitt första kliv utanför Europa och till Uganda med KI's hjälp och min dröm har (nästan) gått i uppfyllelse. Jag är väldigt intresserad av utbildning och undervisning så har du några som helst frågor om sjuksköterskeutbildningen eller studentlivet på KI är det bara att skriva till mig. Vi hörs!

0 kommentarer

Relaterade inlägg