En dag som psykologstudent

Åhh livet som student! Full av pluggande, socialisering och försök att få in lite välbehövlig sömn. 

Hej, och välkomna till min blogg igen! För er som inte vet vem jag är, mitt namn är Daniela och jag går T2 på psykologprogrammet på Karolinska Institutet. Idag tänkte jag dela med mig av hur en dag kan se ut som psykologstudent på KI.

07:30

Beep beep beep larmet går och jag rullar motvilligt upp ur min varma säng. Snubblar till badrummet, stänker lite vatten i ansikten och borstar tänderna. Nu är jag pigg och redo att fixa en snabb frukost. Jag sminkar mig, klär upp mig och nu ser till att jag har allt jag behöver för dagen i mitt KI ryggsäck. 

Åh nej tiden har sprungit iväg och jag måste springa för att inte missa mitt tåg! På väg till universitetet lyssnar jag bland annat på musik, podcasts, och jag försöker alltid läsa några sidor av en bok för att få igång min hjärna.

10:00

Jippi jag hann komma i tid (det händer inte ofta, jag lyckats alltid vara försenad :). Jag ser att mina vänner har sparat en plats för mig. Jag sätter mig ner, tar fram mitt kaffe, min dator och jag är redo för dagens första föreläsning om Problem solving. 

11:00

Jag försöker att kontrollera bort ljudet av min mage som kurrar under andra delen av föreläsningen och håller kvar min fokus för en timme till innan lunchrasten.

12:00

Äntligen lunchrast! Jag och mina vänner går till vårt favorit matsal i campus nämligen Scheelelaboratoriet. Vi värmer våra matlådor och medans vi njuter av vår mat tar vi reda på det senaste skvallret!

13:00

Dags för andra och sista föreläsning för dagen om Decision making. 

15:00

Klassen är över jag hittar en fin plats på campus för att koppla av en stund. Det enda jag tänker på just nu är att ta en snabb tupplur men jag måste göra mig redo för att plugga inför min tenta nästa vecka! Jag föredrar alltid att stanna kvar i vår fina i campus och plugga för att sedan åka hem och vila. Jag har på så sätt kopplat hemmet bara med vila och campus med plugg 🙂

15:30

Dags att tentaplugga :/ Jag går till psykolog huset med några klasskamrater, hittar ett ledigt grupprum, tar fram min dator, böcker, anteckningsblock och börjar plugga för vår kommande tenta. Det gör jag oftast genom att svara på så många instuderingsfrågor jag kan, skapa frågesports och när jag är klar med det går jag även igenom gamla tentor och kontrollerar om jag kan svara på frågorna.

20:00

Studietiden är över och det är dags för mig att varva hem igen. 

22:30

Nu ligger jag i min varma säng igen, ställer in alarmet för morgondagen, släcker ljuset, sätter på en YouTube video och nu är det dags för mig att lämna er här!

Och det här var en typisk dag för mig som psykologprogrammet på KI. Livet som student kanske inte alltid är så glamoröst, men det är definitivt fullt av intressanta upplevelser och utmaningar. Oavsett om det handlar om att plugga till tentor, umgås med vänner eller bara försöka hitta tid att koppla av, är det aldrig tråkigt att vara student! 

Det är viktigt att notera att detta bara är ett exempel och att schemat kan variera beroende på dag, termin och individuell student. Ni kommer i kommande bloggar att få hänga med mig i lite mer roliga dagar utan så mycket plugg.

Tveka inte att kontakta mig om du har funderingar om psykologprogrammet eller studentlivet här på KI.

Tack att ni följde med mig idag!

Tills nästa gång

/ Daniela Psykologstudent

Daniela, psykologstudent

Daniela, psykologstudent

Frågan om varför vi beter oss som vi gör växte allt mer med tiden och enda möjligheten att få svar på mina frågor var att studera psykologi! På bloggen kommer jag göra mitt bästa att inspirera er framtida studenter att aldrig ge upp era drömmar. Utöver detta kommer jag bidra med en inblick i psykologprogrammet och studentlivet på KI.

0 kommentarer

Relaterade inlägg