5 sätt att engagera sig på KI

Hej!

Om mindre än två veckor befinner vi oss i antagningsperioden för Höstterminen 2023. Det innebär att många studenter funderar kring universitet och hur deras val ska prioriteras. På Karolinska Institutets hemsida kan du hitta flera källor som beskriver varför du ska välja just KI. Ett av dessa brukar vara att universitetet kommer med många möjligheter, men vad innebär detta?

På KI finns flertal olika sätt du kan berika ditt studentliv så väl som engagerade dig i hur utbildningen utvecklas. Här kommer en liten lista med några exempel.

  • Bli studentambassadör!

Har du träffat KI-studenter på SACO mässan? Kanske fått besök till ditt gymnasium? Eller någonsin kikat på KI:s hemsida och undrat, vem är med i dem här bilderna egentligen? Studentambassadörerna ställer upp på en hel del uppdrag. En stor del av jobbet är att introducera universitetet för framtida studenter. Vi på Studentbloggen, Instagram, Tiktok och Podcasten räknas in till de digitala ambassadörerna. Det är ett riktigt roligt extrajobb.

  • Gå med i kursrådet!

Karolinska Institutet är mån om utveckling och samlar ihop en grupp representanter för feedback några gånger per kurs. Dessa studenter träffar föreläsare involverade i kursen för att diskutera upplägget och innehållet efter att ha samlat åsikter från kursare. Det kan vara kul att känna att man deltar i förbättringsarbetet och detta är ett enkelt första steg att ta. Ibland bjuds det också på lite fika.

  • Sök till tutor, supertutor och SAMO!

Tutorkåren är en unik och uppskattad aspekt av läkarprogrammet. KI ger studenter möjligheten att tidigt gå in i lärarollen genom att låta dem delta i olika undervisningsmoment. Man kan vara biokemi-tutor och då stötta ny studenter i inträdet till den mer kemiska kursen, eller anatomi-tutor för termin 2 studenter. Tutorer kan senare bli supertutor och undervisa ultraljudsmoment och agera resurs under studier med röntgenbilder. Den samordnande läkarstudenten, SAMO, kan vara med i de mer administrativa aspekterna av utlärningen och bl.a. skapa manualer och leda examinationer.

  • Bli fadder!

Fadderverksamheten bedrivs av Läkarintrot på KI och skapar den välkomnande mottagningen för nya läkarstudenter. Din första tid på KI är späckad med event och mingel med utvalda faddrar som dina mentorer. Tillsammans skapar de en trygg miljö och möjligheter för socialisering. Redan termin 2 kan du ansöka om att själv bli fadder och delta i planerandet för de nyantagna studenterna.

  • Gå med i MF!

Medicinska föreningen är Karolinska Institutets studentkår och har gott om utskott och kårföreningar för att täcka alla intressen. Här finns bl.a. Idrottsutskottet som planerar aktiviter för idrottsdagen och skid-/surf-resor under åstiderna, samt Programutskottet som ordnar fest och evenemang. Vi har även Corpus Karrolina och Flix som turas om varannan termin att anordna spexet. Under Medicinska Föreningen hittar du även de programspecifika sektionerna med studentrepresentanter som är involverade i diskussioner kring utbildningsrelaterade frågor.

Det finns alltså många möjligheter man kan ta vara på. Denna aspekt av KI är bland de bästa jag stött på när jag började här. Som tur var har jag 4.5 år på mig att checka av listan!

Betul, läkarstudent

Betul, läkarstudent

Hej! Jag går Termin 5 av det 6 åriga läkarprogrammet. Just nu lär vi oss om klinisk medicin. Hör gärna av dig vid frågor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg