Ny studentbloggare – Logopedprogrammet

Hej blivande eller nuvarande student!

Varmt välkomna till min del av studentbloggen, mitt namn är Filippa, jag är det nyaste tillskottet till detta forum och jag läser termin 4 på logopedprogrammet. Här kommer jag att blogg om allt möjligt som man kanske funderar över som blivande student. Hur är det att vara logopedstudent? Hur kan en vanlig dag se ut för mig? Vad har man för tankar och känslor kring studierna och hur är studentlivet och KI i allmänhet? Det hoppas jag iallafall kunna klarna upp lite här framöver. 

Kort om mig: Jag är 21 vårar, född och uppvuxen i Norrköping, men valde att ta mitt pick och pack och flytta upp till huvudstaden för att plugga till Logoped vid Karolinska Institutet. Jag har alltid varit väldigt fascinerad av språk och hur vi genom verbal och ickeverbal kommunikation gör oss sedda och hörda, psykologi och vad det är som gör att vi agerar på de sätt vi gör i olika situationer, samt medicin och hur vi kan utreda och behandla sjukdomar för att bibehålla en god livskvalitet.

Logopedprogrammet var dock inte alltid det självklara valet. Det bestämde jag mig för ungefär 1 månad innan antagningen öppnade, för en logoped hade man ju hört talas om, men vad gör de egentligen? Kort och gott kan en logoped arbeta med människor i alla åldrar och skeden i livet med problem vad det gäller rösten, talet eller språket och man försöker utreda och behandla svårigheterna för att stärka individernas kommunikationsförmågor. En logoped är även specialist inom läs och skrivsvårigheter samt sväljsvårigheter. 

Så efter lite research och en bredare förståelse för logopedyrket och vad programmet faktiskt innehåller för kurser så blev det tillslut självklart. Och hur klyschigt det än låter, känns det rätt så blir valet (ganska) lätt. 

Återigen, varmt välkomna till min del av studentbloggen. När du ändå hittat hit, kika gärna runt på tidigare inlägg som mina kollegor skrivit och tveka inte att ställa stora som små frågor till mig nedan i kommentarerna, eller under ”fråga oss” på bloggen ELLER via mail. Hoppas vi hörs!

PS: Anmälan för HT23 har precis öppnat!! Sök, så ses vi höst. 

Allt gott!

//Filippa, logopedstudent 

Filippa, Logopedstudent

Filippa, Logopedstudent

Mitt namn är Filippa och jag läser termin 6 på logopedprogrammet. Att kunna kommunicera med vem som helst när som helst är en självklarhet för de flesta av oss. Jag vill kunna hjälpa och stärka individers kommunikationsförmåga där den är bristfällig eller helt uteblir, och därför valde jag att börja plugga till logoped. På bloggen kommer ni att få insikt i hur det är att vara student på logopedprogrammet men även hur studentlivet allmänt ser ut vid karolinska institutet. Vi hörs!

0 kommentarer

Relaterade inlägg