Maja utomhus i labbrock med blommor i håret

Dags för sommarlov (typ)!

Hallå på er!

Tänk att ännu en termin är klar nu! Igår skrev jag min sista ordinarie tenta för termin 4 på biomedicinska analytikerprogrammet! Så nu är det dags för sommarlov, typ.

Det här med lov på universitetet är lite annorlunda än hur det är i grundskolan och gymnasiet. Gångerna vi har helt ledigt från plugg är egentligen bara under vårt sommarlov. Alla andra lov har vi inte, men ofta är lärarna schyssta och schemalägger hemstudier istället för Campus-lektioner runt olika högtider. De två åren jag har gått har vi haft generöst med tid att skriva på projektarbeten precis runt jul. Så vi har haft turen att ha fått lite ledigt om man planerar sina studier kring det. Sedan är vi såklart även lediga på helger och röda dagar, men det är lite relativt eftersom man ibland kan behöva plugga då. 

Det kanske låter väldigt tungt att man inte riktigt får ledigt under läsåret, men för oss så har våra studier varit så varierande mellan Campus-lektioner och digitala lektioner (t.ex. Zoom eller förinspelade föreläsningar), att man har haft lite möjlighet att kanske åka på någon resa och ändå varit med på föreläsningar, eller ta lite ledigt mitt i terminen. Det hela beror lite på vilka studietekniker man använder. Men det är inte omöjligt att ta lite ledigt här och där ibland –  så länge man inte missar obligatoriska moment! Själv har jag rest lite grann när vi har haft digitala lektioner och självstudier. 

Sommarlovet är ändå den stora lediga perioden för studenter, men det är många som inte tar helt ledigt. Flera brukar sommarjobba för att kanske få mer arbetserfarenhet eller helt enkelt för att hyran fortfarande måste betalas. Själv ska jag sommarjobba som laboratorieassistent, vilket man kan göra som biomedicinsk analytikerstudent! Redan efter första året kan man söka sommarjobb på diverse laboratorium för att få erfarenhet av yrket och såklart tjäna pengar. Jag ska sommarjobba på samma laboratorium som förra året, vilket också råkar vara det ställe jag fick gå på studiebesök till i termin 1. Så tips till nya BMA-studenter är att spara kontaktinformation till klinikerna och kontakta dem om du skulle vara intresserad av att eventuellt sommarjobba där! Det värsta man kan få är ett nej, och i bästa fall får man en jätterolig erfarenhet av världens coolaste jobb!

Oavsett om det inte blir ett helt ledigt sommarlov, så är det ändå väldigt skönt att inte behöva tänka för mycket på plugg plugg plugg efter ännu ett år av studerande. 

Hoppas ni alla får en härlig sommar! Ta hand om er, så ses vi nästa gång i början av höstterminen!

//Maja, biomedicinsk analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Maja, Biomedicinsk Analytikerstudent

Här har du en framtida biomedicinsk analytiker! Jag är en mycket nyfiken person och från mig kommer du att se en massor om biomedicinska analytikerprogrammet på KI (det häftigaste programmet enligt mig!!). Jag är även del av studentkåren i vår egna studentsektion Biomedicinska Analytikersektionen. Vi har det skoj här! Så häng med på mina äventyr på bloggen :)

0 kommentarer

Relaterade inlägg