Bloggtema #studentstress

Publicerat: 7 januari, 2019

På Karolinska Institutet är januari tentamånaden. Därför har vi studentbloggare bestämt oss för att blogga på det passande temat #studentstress mellan 7-20 januari.

Det är ligger stor ironi i att stressplugga och ha totalångest inför en tenta på hur man vårdar psykisk hälsa, men man är ofta för rädd för att kugga för att lägga märke till det. Tyvärr är det inte bara ironiskt, det är också skadligt. Fler undersökningar visar att depression och självmordstankar förekommer oftare bland läkarstudenter än övriga befolkningen; du kan läsa mer om det här, här och här.

Exakt vad som gör att läkarstudenter mår sämre än andra är inte säkert, därför kommer jag inte spekulera kring det på den här bloggen. Istället kommer jag att skriva om hur jag hanterar pluggstress i min vardag. Följande inlägg kommer att publiceras på temat #studentstress:

11 januari – Hur jag hinner med vardagen

16 januari – 5 sätt att hantera tentaångest

20 januari – 5 tips för att klara omtentan

Vill du läsa mer om #studentstress? Spana in mina kollegors bloggar och gilla vår Facebook-sida för regelbundna uppdateringar. 

 

1 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle

Intresserad av att plugga till läkare?

Sugen på att veta mer om Karolinska Institutet från ett studentperspektiv? Förtjust i torr humor och ordvitsar?

Grattis! Då har du hittat rätt!

På den här bloggen skriver jag om mina studier på Karolinska Institutet, studentlivet, medicinvetenskap och annat smått och gott.

Frågor tar jag gärna emot i kommentarsfältet eller via sidan ’Fråga mig!’.