Du är nu läkarstudent – grattis!

Idag kom det slutgiltiga antagningsbesked till höstens högskoleutbildningar – till mångas glädje och andras sorg. Nu vill jag vända mig till dig som precis blivit antagen till Karolinska Institutets läkarprogram hösten 2020. 

Först och främst – grattis! Om det är något vi har lärt oss av den här våren är det att världen inte klarar sig utan sjukvård och medicinsk kompetens.

Jag har nu gått 4 år på läkarprogrammet och jag ångrar mig inte det minsta att jag valde utbildningen. Det här har du som ny läkarstudent att se fram emot:

  • Fantastiskt mycket kunskap. ”Äta bör man, annars dör man”, känner säkert alla till, men du kommer få lära dig exakt vad som händer när man äter, hur kroppen tar hand om alla näringsämnen, ända nere på molekylnivå – ganska coolt va? Det och mycket mer kommer du få lära dig redan första terminen på läkarprogrammet.
  • Ett helt nytt socialt sammanhang. Det kommer att gå cirka 200 andra studenter i din klass – många nya ansikten med olika spännande bakgrunder. Ta tillfället i akt och lär känna folk tidigt under utbildningen så har du kanske vänner för livet.
  • Studentlivet! Studentkåren, studentrabatter, studielån, sittningar och allt vad det innebär! Gå med i KIs studentkår Medicinska Föreningen så fort du får möjlighet för att kunna leva studentliv till fullo!
  • Fina campuslokaler. KI renoverar sina campus i Solna och Flemingsberg kontinuerligt och så sent som i höstas öppnade ett nytt gym i Solna – helt gratis för KIs studenter och medarbetare! Det finns nya och fräscha studierum på båda campus och universitetsbiblioteket i Flemingsberg (KIB) är jättefint. Det finns mycket att se och utforska på campus!
  • En utmaning. Läkarprogrammet är en dans på (taggiga) rosor, men visst är det kul att utmana sig själv? Är du orolig för om studietakten kommer vara för hård? Läs mina bästa pluggtips här på bloggen under taggen #pluggtips.

Jag kommer fortsätta med inlägg riktade till nya studenter fram till skolstart, så se till att hålla ögonen öppna på bloggen! Mer inlägg på temat hittar du under taggarna #skolstart och #ansökan och antagning.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle