Jazz och nallarFullspäckat schema och uttalad sömnbrist (behöver mina 8h/dygn) på sistone. Men försöker hitta tillbaka till en fungerande dygnsrytm.

Mycket har hänt utanför skolan som jag inte hunnit skriva om ännu. Har t.ex. börjat extraknäcka som mattecoach och ska även börja extrajobba sporadiskt som vårdbiträde på äldreboende. Skrev upp mig som buddy för två utbytesstudenter; en från Taiwan och en från Hongkong. KI har alltså ett buddy-system i samarbete med Global Friends, där utbytesstudenter kan få en egen kontaktperson/buddy som hjälper hen under hens tid här (besvara frågor, umgås, vara allmänt stöd).  Ena av mina anlände för några veckor sedan, en supertrevlig tandläkarstudent. Den andre kommer i april och är läkarstudent, men som är färdig med sin grundutbildning (annorlunda system i HongKong). Det ska bli så kul!

Efter jag kom tillbaks från Sundsvall förra veckan, deltog jag i en forskningsstudie som hölls av några psykologstudenter på KI. Det finns mängder med forskningsstudier som efterlyser försökspersoner här på KI och på andra universitet i Stockholm. Rekommenderar absolut att man någon gång deltar i en, inte nog med att man oftast får ersättning i form av biobiljett eller pengar, utan även för att man själv kan breda/fördjupa sina kunskaper inom vissa fält. På studentkanin.se annonseras en massa forskningsstudier runtom i Sverige.

I helgen var jag på två konserter, en med jazz- och en med klassisk musik där violinisten Janine Jansen spelade på. Blev positivt överraskad av hur bra jazzmusik är! Klassisk musik har ju annars varit mer hemmaplan för mig, men jisses vilken fantastisk jazzmusik det bjöds på. Återigen är en av de största fördelarna med Stockholm, det enormt stora utbudet av aktiviteter och kulturliv. Finns oändligt mycket att göra, som passar alla olika smaker.

Idag var det utryckning med Nallesjukhuset, där jag bl.a. var ansvarig. Bilder ser ni ovan. Vi var sju nalledoktorer som åkte till ett föräldrakooperativ i Sundbyberg. Barnen jag träffade var i 4-årsåldern och hade lite mindre koll på kroppen än de något äldre barnen jag mötte i höstas, men inte mindre underhållande blev det för det. Lärde mig att låtsastatueringar är inne bland barn numera.

Förresten, ni som läser mina inlägg, kom gärna med synpunkter om vad jag ska skriva om! Mer om läkarstudierna? Mer om KI? Mer om mitt liv utanför? Och fortsätt ställ fler frågor! 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier