Neurotenta

Igår avklarades äntligen neurotentan! Den sista tentan inom temat ”Den friska människan”.  Nu är vi alltså officiellt klara med temat ”Den friska människan” och påbörjar på måndag temat ”Den sjuka människan”.

Tentaplugget inför neuro har gått otroligt segt. Jag har nog aldrig varit så pass stressad, nervös och osäker inför en tenta som denna. Inte ens inför DFM2-tentan på T2 (som sägs vara den köttigaste tentan på LÄK) var jag så nervös. Anledningen till detta är nog dels för att jag skippat en hel del föreläsningar (varit mycket runtomkring skolan på sistone som distraherat) samt allmänt tagit det FÖR lugnt under hela neuroavsnittet och trott att jag kunnat ta igen detta i samband med tentaperioden (som för övrigt endast var på typ 3-4 dagar)…Stress, med andra ord!


Termin 3 på läkarprogrammet är annorlunda, i och med att man läser mindre kurser med fler tentor under terminens gång. Det kräver därmed en hel del fokus och att man ständigt ligger i fas. Vi får väldigt få dagar avsatta för tentaplugg och direkt efter tentan påbörjar nästa kurs. Medan på tidigare terminer har man kunnat slappna av något och kunnat hinna ikapp det i samband med de längre tentaperioderna på flera veckor.

Hursomhelst, ”Den friska människan” är avklarad, vilket är både skönt och sorgligt. Tror det är en separationsångest som sakta kryper sig fram här 😛 Men ska samtidigt bli oerhört spännande att ta sig an ”Den sjuka människan” på måndag. Det temat består av två kurser: DSM1 och -2, till skillnad från ”Den friska människan” som bestod av tre (DFM1, -2 och -3). Först ut är immunologi!

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig

Kategorier