Sista dagen på psyk avklarad!

Och därmed rundar vi av drygt 7 veckors psykiatriundervisning. Avslutade detta med en skriftlig tenta-övning på S:t Göran, helt enkelt övningsfrågor med syftet att förbereda oss inför sluttentan i januari. Det hela gick finemang och var väldigt givande. Förhoppningsvis sitter också all kunskap kvar ett tag till åtminstone.

Tentaövningen bestod av flervalsfrågor (a.k.a. MCQ / multiple choice questions) liksom sluttentan kommer vara. Varje uppgift inleds med ett fall följt av olika svarsalternativ, där tanken är att vi ska resonera oss fram till vilket som är mest korrekt.

Nästa station i utbildningen blir öron-näsa-hals. Två veckor tillägnar vi denna specialitet och dagarna kommer att spenderas på Huddinge sjukhus blandat med alltifrån teori till praktik. 👂🏻👃🏻👄