Upplägget

Välkommen till de sista inläggen!

 

Kom också ihåg att följa –> @berg_doctor

 

Jag har förberett tre delar om hela läkarprogrammet vid Karolinska Institutet. Man kan väl lugnt säga att vissa detaljer kommer att utelämnas men jag ska försöka att ge en återblick efter 5.5 år medicinstudier. Jag tänkte ta chansen att återblicka och dela tidigare relevanta blogginlägg. Jag lovar också att länka till de topp tre mest lästa inläggen. Kan du redan nu lista ut vilket eller vilka de är?

  • Del 1 kommer uteslutande att handla om preklin, det vill säga utbildningen under de första fyra terminerna. Det är alltså den teoretiska utbildningen innan man påbörjar sin kliniska utbildning.
  • Del 2 innefattar de kanske tre viktigaste terminerna på hela läkarprogrammet, medicin och kirurgi. Det är hela fundamentet och den delen av utbildningen man som läkarstudent bör ta dom största stegen mot rollen som underläkare (även om det finns mycket tid kvar att öva på under utbildningen.)
  • I Del 3 kommer jag skriva om de avslutande viktiga och roliga kurserna inom barn, gynekologi, ögon, öron-näsa-hals, psykiatri och neurologi. Jag kanske nämner något om examensarbetet och socialmedicin, men det får vi se.

Enjoy! /Oscar

Första bilden tagen i scrubs, våren 2014. Plats: Tranebergs vårdcentral

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen