Varför valde jag KI?

Hej alla!

Hoppas ni haft en bra start på er måndag, och att ni som skev PIL provet denna helg klappar er själva på axeln. För vissa av oss är det ännu en dag, för andra är det sista anmälningsdagen för vårterminen 2023. Detta blir då lite av en påminnelse att inte glömma prioritera dina utbildningar innan dagens slut.

Läkarprogrammet blir min andra universitetsutbildning då jag tidigare studerat till sjuksköterska, även då på Karolinska Institutet. Men varför valde jag just KI?

  • KI har det enda läkarprogrammet i Stockholm. Läkarstudenterna får göra en prioritering mellan NKS, Huddinge sjukhus, SÖS och Danderyds sjukhus inför de kliniska utbildningsåren. Det innebär att praktik placeringarna generellt alltid är inom denna stad, och att vi inte behöver flytta långa distanser. Detta är en stor fördel jämfört med andra lärosäten.
  • På KI kan man skapa ett anpassat studentliv. Våra sociala medier är väldigt aktiva med organisationer och studentkårer som planerar olika event. Du kan själv välja hur delaktig du vill vara, men det finns gott om metoder för att skapa ett fylligt studentliv.
  • Som student har du många möjligheter att vara engagerad i utbildningen. Du kan vara kursrådsrepresentant, studentrepresentant eller fadder. Du kan också bli tutor, som då är en betald tjänst där man bl.a. agerar som stöd under seminarier. Från denna position kan man senare bli supertutor och samordnare. Även det vi digitala ambassadörer gör på bloggen är ett exempel på detta. Många KI studenter väljer att ta upp sådana positioner eller att gå med i olika studentkårer. Det är meriterande, lärorikt, men även en chans att socialisera och bidra.
  • Detta kanske är lite uppenbart men KI är ett universitet känt för sin höga kvalitet i utbildning och skiner när det kommer till forskning. Här har jag varit med om lärandemoment som är unika för just KI. Det är ett stort privilegium att få ta del av så många resurser.
  • Det är lätt att studera utomlands. KI har valbara kurser med praktik i andra länder, samt möjlighet för utbytesstudier. Då KI har ett samarbeta med ca 150 universitet globalt öppnar det många dörrar.
  • Sist men inte minst; KI har en egen antagningslott med PIL. Denna metod av att välja läkarstudenter är något jag verkligen beundrar och uppskattar. Det skapar en kursgrupp med varierande bakgrunder och erfarenheter, samt fångar upp studenter som passar programmet men inte de standardiserade antagningsmetoderna. 

 

Vad som än händer hoppas jag du är nöjd med ditt val. Kanske ses vi här på campus Solna?

Lycka till!

Betul, läkarstudent

Betul, läkarstudent

Hej! Jag går Termin 5 av det 6 åriga läkarprogrammet. Just nu lär vi oss om klinisk medicin. Hör gärna av dig vid frågor.

0 kommentarer

Relaterade inlägg