Ny Student på Bloggen – Psykologprogrammet

Har du precis tagit studenten? Har du jobbat eller rest i några år? Har du studerat på universitet innan, eller gör det fortfarande? Och undrar om hur det är att studera psykologi på Karolinska Institutet? Då har du hittat rätt!

Vilken väg du än har tagit är du varmt välkommen till min blogg som psykologstudent!

Det ät väldigt mycket som är nytt när man inte har studerat på universitet innan. Jag är också ny student och kan därmed relatera till 100%. Livet som student kan anses vara ett mysterium. Här på studentbloggen kommer jag därför försöka lösa detta mysterium för er genom att bidra med en så realistisk inblick på psykologprogrammet och studentlivet som möjligt. Jag kommer skriva bland annat om de olika utmaningarna en student möter i sin vardag, om hur en vanlig dag kan se ut som psykologstudent, om hur man hittar vänner osv. Jag kommer dessutom ge er studietips som har hjälpt mig få framgångsrika resultat.

Vem är jag ni kanske undrar? Mitt namn är Daniela och jag är 20 år gammal. Mitt favoritämne har alltid varit matte och biologi men jag hamnade trots allt på psykologprogrammet!

På gymnasiet läste jag naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap. På den tiden trodde jag att min dröm var att bli läkare även om jag visste djupt i mitt hjärta att läkare yrket inte var något för mig. Jag var dock säker på en sak, att jag ville bidra till människans välmående. Med tiden började jag visa ett intresse för det mänskliga psyket. Jag blev nyfiken på mänskligt beteende och frågor såsom varför vi människor tänker, känner och beter oss som vi gör. Frågan om varför vi beter oss som vi gör växte allt mer med tiden. Jag var en 19 årig tjej som var intresserad av både de biologiska men också de psykologiska aspekterna i människans välmående. Utbildningen som kombinerade dessa två var psykologprogrammet på Karolinska Institutet.

Idag läser jag T1 på psykologprogrammet på Karolinska Institutet. En gedigen utbildning med flertal karriärmöjligheter, men framför allt en utbildning som kändes och fortfarande känns rätt för mig!

Om du skulle vilja veta lite mer om mig kan du trycka på ” Vi som bloggar” .

Återigen, varmt välkommen till min blogg! Tveka inte att kontakta mig om du är nyfiken på psykologprogrammet och studentlivet på Karolinska Institutet. Jag svarar så snabbt jag kan!

Hoppas vi ses här på bloggen!

Ha det bäst framtida student 🙂

/Daniela

Daniela, psykologstudent

Daniela, psykologstudent

Frågan om varför vi beter oss som vi gör växte allt mer med tiden och enda möjligheten att få svar på mina frågor var att studera psykologi! På bloggen kommer jag göra mitt bästa att inspirera er framtida studenter att aldrig ge upp era drömmar. Utöver detta kommer jag bidra med en inblick i psykologprogrammet och studentlivet på KI.

3 kommentarer

Daniela, psykologstudent

Hej Sophia, Jag har skrivit ett mejl till dig där jag försökt svara på alla dina funderingar. Mvh Daniela

Duaa Aljaroudi

Duaa Aljaroudi

Greetings, Daniela! I hope this message finds you well! I really liked your page and I'm really interested in connecting with you to ask questions about studying Psychology at Karolinska! Please let me know when we can do that whenever it's convenient for you. Duaa

Sophia Borchardt Efstathiou

Sophia Borchardt Efstathiou

Hej Daniela, Gott nytt år! Jag heter Sophia och är uppvuxen utomlands och är lite orolig på hur svår Svenskan är. Jag skulle gärna vilja tentera på engelska. Tror du att du skulle kunna ge mig några kontaktuppgifter till lärare som undervisar första året på psykologi lingen. Jag skulle uppskatta om du tog dig tiden att svara på mina frågor. Tack så jättemycket. Med vänliga hälsingar, Sophia Borchardt Efstathiou

Relaterade inlägg