Audionomstudent T3 och den nya tillskottet i Studentbloggen… 

Välkomna tillbaka kära studenter!

Oavsett om du är gammal student eller ny låt oss omfamna denna nya termin med öppet sinne och en stark vilja att växa. Låt oss göra denna termin minnesvärd.  

Vem är jag?

Mitt namn är Fidan och är 24 år gammal, jag är audionomstudent på termin 3 och det nya tillskottet i studentbloggen. Är du intresserad av ljud, medicin, psykologi och teknik? Då har du kommit rätt, i bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter som audionomstudent. Vad är och gör en audionom? Hur en dag kan se ut för en audionomstudent? Studieteknik, studentlivet i KI och tips inför tentor.  

Varför valde jag audionomprogrammet?  

Musik, medicin och beteendevetenskap har alltid inspirerat mig till att forska deras gemensamma nämnare. Redan under gymnasietiden jag visste att audionomutbildningen kan vara något för mig, men så klart som många andra studenter det var inte mitt första val däremot mitt andra val. Mitt val av audionomprogrammet ger mig en möjlighet att förena dessa 3 intressen på ett sätt som inte bara låter mig utforska deras samband utan också göra skillnad i människors liv.  

Tips & Råd för dig som är ny student

Var rädda om er hörsel för att den spelar en central roll i vårt dagliga liv och påverkar vår interaktion med omvärlden på många sätt, samt var inlärningprocess. Redan i barndomen jag hade läs-och skrivsvårigheter i skolan, det har alltid varit lättare att lära mig saker och ting genom att höra. Senare i vuxenlivet fick jag diagnosen dyslexi och språkstörning, men jag kan stolt säga att det förhindrar mig inte från att lyckas med mina studier.  

Mitt tips till alla nya studenter är att närvara och aktivt delta vid alla föreläsningar och seminarier. För att maximera din inlärning, för att komma långt med utbildningen och inte ha det stressigt inför tentor.  

Låt oss börja denna termin tillsammans! Om ni har frågor gällande audionomprogrammet eller behöver hjälp tveka inte att höra av er till mig.  

All gott till er och stort lycka till!! 

// Fidan 

0 kommentarer

Relaterade inlägg