Resa och plugga på psykologprogrammet – så får du det att funka :)

En fråga som jag ofta får är hur mycket ledig tid man har när man pluggar på universitetet. Svaret är att det varierar från kurs till kurs. Vissa kurser är mycket krävande och tar upp mycket av ens tid, medan andra har färre obligatoriska moment och därmed ger mer frihet att planera sin tid.

Första året på psykologprogrammet var ganska tufft för mig eftersom allt var så nytt och jag behövde tid för att hitta ett sätt att plugga och hantera stressen. Men det här året har allt landat lite bättre och jag har lärt mig att ta vara på tiden bättre än vad jag gjorde förra året. Jag har kunnat kombinera studier och avkoppling mer effektivt. 

Och i den här bloggen tänker jag därför ge er lite tips på hur ni kan också få det att funka! 

Ha koll på schemat och dina inlämningar

Varje ny kurs du startar, kolla schemat och planera när du kan ha något kul på gång. Med bra planering kan du hitta luckor för resor och andra aktiviteter.

Reste till mitt hemland Albanien för en vecka.

Gör uppgifter i förväg

Om en inlämning ska ske under tiden du är borta, försök att göra klart uppgiften innan du reser. Detta minskar stressen och gör att du kan njuta av resan mer.

Under julen reste jag och mina goda vänner från gymnasiet till Sällen 🙂

Använd resan till studier

Försök att utnyttja tiden på flygplan, tåg eller bussar till att läsa kurslitteratur eller lyssna på inspelade föreläsningar. Detta är ett perfekt sätt att vara på den ”döda” tiden genom att hålla dig uppdaterad med studierna.

Jag och mina fina vänner från psykologprogrammet åkte en helg till Köpenhamn.

Teknologi är din vän

En ovärderligt resurs i dagens samhälle är WIFI. Ibland har vi föreläsningar via zoom, och då behöver du bara en stabil internetuppkoppling för att kunna delta i föreläsningar och grupparbeten online, oavsett var du befinner dig.

Två dagar i Paris med min bästa vän från Grekland.

Sammanfattningsvis är det absolut möjligt att resa samtidigt som man pluggar på psykologprogrammet, men det kräver god planering och disciplin. Genom att göra uppgifter i förväg, planera noggrant och studera smart kan du njuta av både dina studier och dina resor. Kom ihåg att ta vara på de stunder av avkoppling du får, eftersom de är viktiga för att hantera stress och hålla motivationen uppe. Med rätt inställning kan du få det bästa av två världar – akademisk framgång och oförglömliga resor.

/ Daniela

Daniela, psykologstudent

Daniela, psykologstudent

Frågan om varför vi beter oss som vi gör växte allt mer med tiden och enda möjligheten att få svar på mina frågor var att studera psykologi! På bloggen kommer jag göra mitt bästa att inspirera er framtida studenter att aldrig ge upp era drömmar. Utöver detta kommer jag bidra med en inblick i psykologprogrammet och studentlivet på KI.

0 kommentarer

Relaterade inlägg