Är du i Stockholm och vill ha tips på en mysig utflykt?

Utflykter kan vara det bästa jag vet. Packa picknick och åka iväg på en minisemester som ett litet avbrott från allt annat. Det är inte heller så speciellt mycket fix, utan kräver mest en ledig dag. Okej lite att kolla upp men så pass lite att det är värt alla dagar i veckan.

I söndags åkte jag och Rasmus ut till Grinda, vilket var himla mysigt. Så därför vill jag skicka vidare det som tips till er som är kvar i Stockholm över sommaren. Dessutom kommer här fyra tips på vägen.

 • Åk båt med Waxholmsbåtarna. Dessa har studentrabatt och ingår i Stockholms kollektivtrafik så det blir därför ungefär halva priset jämfört med att åka med en annan båt. Vi hoppade på vid Strömkajen vid 8.30 och var framme vid 10.10 och åkte sedan hem 17.30 för att landa vid Strömkajen vid 19.15 igen. Mysig båttur!
 • Ha med picknick! Kanske för att jag ÄLSKAR picknick, men seriöst – kan en inte gilla det? Tror inte det. Släng med mat, snacks, dricka, fika och så lite till av allt. Mums!
 • Ha med filtar. Ett vinnande koncept både att ligga på, ha som huvudkudde men också att svepa om sig på båtturen. Det blåser nämligen en del om en vill sitta ute (och det vill en när solen skiner! Så fint!)
 • Åk ut tidigt. Dels för att båtturen tar lite tid, men också för att ta en spot och få hålla den lite för dig själv. Vi fick en fin klipplats som kändes lite lagom avskild från själva badstranden.
 • Gå runt ön. Mysiga stigar och feeling av att vara hemma i Småland kombinerat med att vara på en semesterort vid havet. Vi åkte till Södra Bryggan men gick runt ön och såg såväl nya fina stränder, små vikar, skogsstigar och får.

  Välkommen till Grinda

  Vår egna klippa, precis vid havet (som för övrigt var kallt men friskt!)

  Hur fint?!

  Givet snack på soliga dagar, mums!

  Fick hänga lite med fåren på ön <3

  Vacker miljö och mysig båttur – bra betyg för en utflykt!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar