Att gå på marknad i Melbourne: Queen Victoria Market

Jag älskar marknader. Kanske inte marknader med karuseller och karameller – men marknader med mat, frukt och grönsaker. Speciellt om marknaden är i ett annat land än Sverige. Så i söndags stack jag och Sarah (som vi bor med) ner till Queen Victoria Market för att kolla läget. Det var allt för länge sen jag var där nu och sist var jag bara där en liten stund på en nattmarknad, men nu tog vi gott om tid för att gå runt och kolla in allt som fanns.

Området där marknaden ligger är enormt, det är stort såväl inomhus som utomhus och det är mycket människor i omlopp. Kanske inte riktigt lika exotiskt som marknader i länder som sticker ut mer från Sverige, men ändå så mysigt! Kom därifrån med mängder av bananer, persikor, zucchini och äpplen.

Kan starkt rekommendera Victoria Market, såväl nattmarknaden som den dagliga marknaden. Kolla in deras hemsida eller Facebook sida för att se vilka öppettider som gäller just när du ska dit, men i nuläget är det öppet tisdag till söndag med undantag för onsdag då det enbart är nattmarknad. Denna stänger dock ner under vintersäsongen som närmar sig.

Och vill du göra ordentliga kap – gå till marknaden innan stängning och var beredd på att kunna köpa en str låda med frukt och grönt. Det är dock lite otympligt och lite enformigt att åka hem med en hel låda med kiwis eller lök…

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar