En mysigare rapportskrivning

Att skriva rapport kan vara såväl krävande och frustrerande som spännande och lärorikt. Idag har rapportskrivandet varit fyllt av effektiva timmar men också skratt och fika. Ämnet vi jobbar med är, som tidigare nämt, haloeffekten. Detta är då vi tenderar att utifrån en egenskap skapa uppfattningar om andra orelaterade egenskaper och karaktärsdrag. Då haloeffekten är ett stort fält med flera aspekter har vi valt att jobba med haloeffekten kopplat till utseende, röst, kroppsspråk och kläder. Därefter har vi kollat på dess påverkan inom rekryteringssammanhang och vad det kan få för konsekvenser. Slutligen har vi såklart också diskuterat hur en kan göra sig medveten om effekten såväl som att försöka tänka rationellt när den slår till.

Då ämnet är både spännande (och skrämmande!) och givande för oss så har det varit ett roligt ämne att jobba med. Såklart har det inte alltid varit guld och gröna skogar – innan jul måste jag erkänna att det kändes lite kämpigt att få ihop det hela. Och vi har jobbat på bra för att komma dit vi är. Men såhär när vi nästan är klara med litteraturstudien så tycker jag såväl val av ämne som upplägg på själva arbetet har fungerat otroligt bra. Som idag tillexempel – vilken mysig pluggdag när en utöver att skriva akademiska meningar, dra kloka paralleller och dubbelkolla referenser också dricker kaffe, skrattar och äter goda bullar.

Lunchbreak med Halo-gänget <3

Och fika. Här med ett litet missöde med kaffet (men hade varit allt för perfekt bild annars!)

Att jag dessutom fick avsluta torsdagen med middag med syster och kusin, som lyckades synka att vara i Stockholm samtidigt, känns väldigt fint. En bra inledning på helgen (som i alla fall snart är här!). Och imorgon? Ja då är jag fikaansvarig i rapportgruppen och morotskakan är uttagen ur ugnen. Sa jag att det var en mysigare form av rapportskrivning?

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar