En studentvänlig och enkel vegorätt

I förra veckan kom en rapport som menar på att vi inte bör äta mer än 14 gram kött per dag. En slagkraftig och allvarlig rapport som visar på att vi inte kan leva på så sätt som vi gör. Vi överutnyttjar vår jord vilket kommer få och har fått konsekvenser.

Många vet om detta, många gör något och många tar ställning. Dock behöver vi bli ännu fler. Vi behöver göra en gemensam handling. Det är inte senare, längre fram eller kanske. Det är nu det gäller. Jag är medveten att bara för att en produkt är vegetarisk är den inte per se miljövänlig. Men utslaget är en vegetarisk kost mycket mer miljövänlig och enligt mig etisk korrekt. Givetvis är en vegansk kost ytterligare en fördel.

Så något som är sjukt bra med vegetarisk kost enligt mig är att det är enkelt och gott. Det finns en rad bra basrecept som dessutom är väldigt studentvänliga i och med att en kan komma undan billigt med en hel del recept. Mina favoriter just nu är linsgryta, sötpotatissoppa och vegobullar. Så måndagen till ära kommer ett SUPERENKELT recept på en linsgryta. Jobbar inte riktigt med mått – så kör din style så tror jag det blir perfekt! Som tillbehör brukar jag variera mellan ris, pasta, bulgur och couscous.

Linsgryta
Du behöver:
– Rödlök
– Vitlök
– Champinjoner
– Röda linser
– Kokosmjölk/växtbaserad grädde eller mjölk
– Chilisås
– Salt, peppar, chiliflakes

Gör såhär:
– Hacka och stek lök och vitlök.
– Hacka champinjonerna och stek även dessa.
– Koka linserna enligt förpackningen.
– Häll över vätskan och chilisåsen över löken och champinjonerna.
– Häll i linserna och smaka därefter av med chilisås och kryddor.

Hur gott med varm linsgryta när det är såhär snöigt utanför?

Och du? När du har lagat maten och är mätt och belåten – kontakta oss i Klimatföreningen för att se vad du kan göra lokalt för att sprida information om en bättre och mer hållbar värld <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar