Information från Karolinska Institutet

Höstens åtgärder gällande covid-19

Det trillade in ett mail från KI:s rektor, Ole Petter Ottersen, i veckan. Så tänkte dela bitar ur mailet då jag fått en hel del frågor om hur KI kommer att förhålla sig gällande Covid-19 nu till hösten.

Den 29 maj meddelade regeringen att från och med den 15 juni får högre läroanstalter återgå till campusbaserad undervisning förutsatt att all verksamhet på campus följer de officiella rekommendationer som har utfärdats av Folkhälsomyndigheten för att begränsa smittspridningen av viruset. I praktiken innebär detta att huvuddelen av den teoretiska utbildningen kommer att fortsätta att hållas på distans för att möjliggöra campusbaserad undervisning för prioriterade grupper och aktiviteter.

KI:s rekommendationer följer Folkhälsomyndigheten. På två punkter kompletterar våra rekommendationer de som har utfärdats av Folkhälsomyndigheten, vilket återspeglar de specifika utmaningar ett internationellt inriktat medicinskt universitet ställs inför:

  • Munskydd vid vissa utbildningssituationer där distans inte är möjligt att hålla, till exempel i klinisk praktisk utbildning, laboratorier och dissektioner.
  • Rekommendationen att stanna hemma vid sjukdomssymptom gäller även när hushållsmedlemmar har symptom på covid-19 och/eller vid misstänkt eller bekräftad covid-19.

5 tips för att hålla fysisk distansering

  • Ta med matlådor med kall mat så undviker du trängsel vid mikrovågsugnarna
  • Ät utomhus när vädret tillåter
  • Undvik kollektivtrafik till och från campus om det är möjligt
  • Undvik att ta i hand när du hälsar på andra personer
  • Följ de anvisningar och markeringar som finns uppsatta på campus

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar