Kan du också tycka att du borde kunna ge mer?

Ibland flyter allt helt sjukt bra. En går upp tidigt, är utvilad, pigg och glad. Sätter tänderna i dagen – såväl plugg och jobb som träning och umgänge. Får sjukt mycket gjort och har ett grymt flow. Känner ni igen känslan? Ni vet dagar då en är stark på gymmet, hinner med massor av plugg, äter regelbundet, ger 110 % på jobbet och liksom känner hur stålkvinnan i en själv bara kör på utan hejd. Det är härliga dagar.

Men. Det är lätt att då tro att alla dagar är sådana. Att dagar som inte är superhjältetempo, superhjältestyrka och superhjälteeffektivitet inte är bra dagar. Det är faktiskt helt fel.

Såklart kan en vilja ha perfekta dagar hela tiden. Men om reglerna för en perfekt dag är att vara omänsklig så är det inte hållbart. Det är lite som att förutsätta att en ska kunna slå ner alla käglor på bowlingbanan V A R J E gång, bara för att det hänt en gång. Riktigt så är det ju inte. (Om det inte är morfar-bowlingproffs som spelar förstås).

För verkligheten är den att ibland kommer dunderdagarna, men likväl kan en mindre effektiv dag komma. Som egentligen är precis lika bra i sig.Att ständigt jaga, att aldrig känna att en räcker till och att behöva prestera på topp jämt och ständigt – det kommer bryta ner dig tillslut. Så öva på att vara snäll mot dig och sätt inte ribban för var som är okej för högt. Eller för lågt om det snarare är problemet. Uttjatat men sant – hitta en hållbar och ärlig balans.

På tal om balans så kom syster hem igår och vi ska balansera plugg, träning, häng och mat de kommande dagarna

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar