Mitt uppe i hemtenta..

I skrivande stund sitter jag med en hemtenta i hälsopsykologi. Då jag gillar både ämnet och att skriva tycker jag att det ganska kul faktiskt. Längtar absolut tills det känns som svaren börjar falla på sin plats, men jag känner ingen panik inför att inte hinna med.

Tentan startade klockan 08.00 i morse och passande nog hade jag hunnit vakna till liv ett tag innan då jag höll klass från 07.00-07.30 på Skrotet. Morgonen, förmiddagen och dagen rullade på snabbt och fick ett skönt flow i skrivandet. Motiverade mig med orimligt mycket valnötsfrallor och Pepsi Max i ett coctailglas. Det kändes helt enkelt lite roligare så.

Nu har jag haft ett träningsbreak på gymmet och på vägen dit dessutom fått lite luft och pratat med syster. Träningen blev ett snabbt pass som är perfekt att ta till hands när det känns som tiden för träning inte finns. Det går dessutom variera och på så sätt göra olika tungt eller flåsigt och fokusera på olika muskelgrupper.

Paus-i-träningen-pass
Block ett:

Knäböj med axelpress (jag använde 9 kilosboll) – 15 reps
Armhävning på boll, rulla från hand till hand – 10 reps
Båten med rotation (jag tog bollen som vikt i händerna) – 20 reps
Mc Race (axelövning då ena armen går fram och andra går upp mot bröstet) – 10 reps

Block två:
Utfall med rotation (med hantel i händerna) – 10 reps
Burpees fram och bak – 10 reps
Tånudd uppåt (ligg på rygg, raka ben upp och sträck dig mot tårna) – 12 reps
Tricepsarmhävningar (smalt mellan händerna, arm mot kropp) – 10 reps

Block tre:
Bicepscurls – 10 reps
Rodd med vikt – 10 reps
Mountainclimbers – 20 reps
Låg gång åt sidan – 8+8 steg

Gör första blocket så många varv du kan i sex minuter, vila och upprepa sen men istället i tre minuter. Ha lite längre vila och gör sedan samma upplägg på block två och block tre. 27 minuter intensiv träning, men värm upp innan och varva gärna ner lite efter.

Nuuuuu – tillbaka till tentan. Puss!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar