Rabarberbonanza

Publicerat: 23 juni, 2019

Lagom tills när jag var nere i Småland så var rabarbern minst sagt färdigväxt. Då den växer så det knakar och en hel del av den vanligen får åka in i frysen eller gå förlorad så passade jag på att göra tre olika recept med rabarber. Det blev rabarbersnaps, rabarbermarmelad och rabarberpaj. Allt väldigt enkelt och det mesta väldigt gott (som min syrra sa – lite av grejen med snaps är ju att den ska vara äcklig). Här kommer recepten på marmeladen så om ni eller kanske en granne har rabarber som är bäst att skörda såhär innan den blir dålig – passa på att slänga ihop lite marmelad.

Rabarbermarmelad med kardemumma
Du behöver
500 gram rabarber, i bitar
1 st citron
0,5 kg syltsocker (jag tog dock 3 dl för att få den lite syrlig och det gick fint!)
0,5 tsk kardemumma, malen

Blanda samtliga ingredienser i en gryta och koka under omrörning tills rabarbern är mjuk. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara i kylskåp.

Jag gjorde också en andra sort där jag bytte ut kardemumman mot ingefära, vilket också blev väldigt gott! Så passa på att göra båda sorterna när du ändå är igång, för det var otroligt enkelt.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar

En träningstokig psykologstudent med rötterna i den småländska byn Ramkvilla – det är jag. Mitt namn är Felicia Stålhand och sedan hösten 2016 studerar jag på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet.