Roslagsleden, pizza och vin

I fredags hade jag endast en klass på morgonkvisten och var sen ledig resten av dagen. Då även Rasmus var ledig bestämde vi att vi skulle hitta på något. Skärgården var den första tanken men då väderappen visade moln så valde vi att istället åka för att gå på Roslagsleden. I min värld idag låter det väldigt härligt, men i fredags började det dock motigt.

Efter ett antal nätter med lite för lite sömn och dagar och kvällar fulla med jobb och roliga saker kände jag mig slut både i kroppen och huvudet. Så när jag kom hem från jobbet var jag trött och irriterad. Tänk er ett trotsigt barn som inte får som hen vill. Det var jag. Alltså inte min charmigaste sida.

Efter en klagosång till Rasmus och en powernap på soffan så tog vi oss iväg mot Mörby och vidare till Roslagsleden. Vi började på etapp ett och traskade in i skogen bland myggor och blåbär. På vägen hittade vi hallonbuskar med massor med bär och mitt humör gick ändå upp en smula från den där femåriga trotsiga Felicia. Efter ett tag började det dugga men vi tänkte att det snart skulle bli sol igen. Satte oss vid en sjö för att fika och strax därpå så ökade regnet i styrka. Envist satt vi dock kvar, tog en filt över oss och åt våra mackor och kakor. Regnet gav inte med sig och vi insåg att det var dags att ge upp det hela och hitta en buss som kunde ta oss tillbaka. Sagt och gjort så gick vi iväg i spöregnet för att ta skydd.

Roslagsleden, ännu uppehåll 🙂

Blåbärsplock – det finns mycket bär där borta minsann!

Även hallon fanns det gott om 🙂

Efter att vi hittat en buss, tagit oss till Odenplan, handlat bubbel och fortsatt hem för klädbyte så kändes det rätt bra mysigt. Kvällen fortsatte sen med att vi lagade pizza och drack bubbel på balkongen – som en så sent som i just fredags för första gången på året kunde gå ut på då det varit fasadrenovering och byggställningar för hela slanten tidigare. Så ett bra avslut minsann.

Invigning <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar