Semester och Småland

Haft en fantastisk veckas semester som har gått alldeles, alldeles för fort. Pappa kom upp till ett sommarvarmt och ljuvligt Stockholm förra lördagen och syster och jag mötte honom vid Hornborgstrand efter yoga på Thaibåten. Det blev bad och glass innan vi begav oss mot Vasastan för att köpa thaimat och picknicka i Vasaparken. Så mysigt!

På söndagen jobbade jag men kände mig nästan ledig då vi efter mitt jobb fixade plantor på balkongen, satte upp hängmatta och möbler. Är så otroligt taggad på häng på min balkong, så kom gärna förbi på kaffe, fika, drink eller bara häng <3. Avslutade kvällen med tacos och spel med pappa, syster och Rasmus.

I måndags gjorde pappa, syster och jag en utflykt till Mariefred för att strosa runt och fika innan vi körde ett handlingsryck då vi drog till Kungens Kurva för att handla inför en fest som syster och jag styr. Sen smet vi tillbaka till stan för att jag skulle hålla en klass på skrotet. Syster och jag hann dessutom lagom köra ett pass innan. Kvällen avslutades med snacks och spel på balkongen följt av middag.

I tisdags var det dags för oss att packa ihop oss i bilen och åka till älskade, älskade Småland. Att åka med pappa i bilen när han varit uppe på besök är något jag alltid önskar men sällan har möjlighet till. Oftast är det jobb eller plugg som drar igång efter en familjehelg i Stockholm. Därför kändes det så himla mysigt att hoppa in i bilen och åka med. Vi begav oss iväg tidigt då gatan skulle tömmas vid nio och körde med flera stopp neråt Småland. Kaffe i Nyköping, lunch i Västervik och handling i Vetlanda. Passade på att köra sista biten hem så bilovanan slipades undan lite åtminstone. När vi kom hem blev det löpning och backintervaller följt av bad, mat, snacks och spel.

Onsdagen gick av bara farten då vi pysslade i trädgården, tränade med fina grannen Lovisa, bakade morotskaka, badade och grillade i solnedgången.Torsdag till lördag var syster och jag på en weekend i Malmö.
Så mysigt att åka iväg och hänga med en av de bästa personerna jag vet. Berättar mer om det (och tipsar om god falafel och mysigt barhäng) i ett annat inlägg.

Tillbaka i Småland mötte vi upp Thea och åkte med Taxi Thea till Ramkvilla. Fantastisk taxi där det inte bara bjöds på bästa sällskapet utan också kaffe anpassat precis efter vad vi gillar. Wow, vilken brud! Fortsatte hänga med henne då vi styrde ihop ett cirkelpass i trädgården följt av bad och hårinpackning i sjön. Magi! Klassikern med en kväll med mat, spel och fika återupptogs och det blev en strålande kväll.

Söndagen kom och syster och jag kickade igång med morgondopp och frukost hos grannarna. Sen vart det pyssel med pape maiche, en tupplur på altanen, swimrun och promenad med grannarna som följde efter. Fick sen en magisk fotokväll med Lovisa då hon kom och fotade syster och mig i solnedgången. Så himla roligt! Och klurigt! För det där med att se naturlig ut på bild är minsann en konst. Men med Lovisas hjälp och syster bredvid så blev det verkligen superfina bilder. Sen blev det åter middag, spel och fika på altanen. Försökte suga ut det sista av Småland.

I måndags tog syster och jag tåget tillbaka till Stockholm. Vemodigt som bara den, även om det är en finfin vecka som är på ingång. Tåget var försenat så istället för att hinna förbi gymmet innan jobbet blev det snabba ryck direkt till jobbet. Jobbet som rullade på bra och kändes fint att vara tillbaka på. Återigen, fin grej det där med att älska och känna sig hemma på flera platser. Småland och Stockholm är en rätt bra kombo.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar