Sommarfest 7.0

Så är årets sommarfest förbi. Ett gäng fina människor samlades på min bakgård och vi körde lekar, grillade och drack drinkar. En mycket lyckad kväll som efter utgång i tvättofflorna avslutades med klassikern svampnudlar. Dessutom hade jag långväga bästissällskap av Åsa och fick för första gången träffa Stina och Joels bebis Ronja – kan inte bli annat än lyckat då ju?!

Nytt för i år var en del mer uppstyrda lekar och tävlingar. Först ut körde vi en tipsrunda där svarsalternativen är deltagarna på festen och då det under kvällens gång är upp till bevis för deltagarna.Tävlingarna vi körde var:
* Vem är störst i mun → vem får in flest marshmallows i munnen samtidigt som de ska klara av att säga “sommarfest” inför varje ny marshmallows de stoppar in.
* Vem blir knäckt → vem kan äta upp ett knäckebröd med kniv och gaffel först.
* Vem står stadigast → vem kan hålla balansen på ett ben och blunda längst.
* Vem kan passa tiden → vem kan säga till när en minut har gått.
* Vem suger bäst → vem kan förflytta 20 ärtor från ett glas till ett annat med ett sugrör.
* Vem har bäst minspel → vem kan flytta ett gummiband från att ha det runt huvudet på näsan till halsen. Inga händer tillåtna.
* Vem tar ton → vem kan äta sju mariekex och vissla snabbast.
* Vem är smidigast → vem kan få upp en pappåse med munnen utan att använda händer. För varje gång deltagarna klarar av det rivs en del av påsen av.

Så när gästerna kom fick de gå tipsrundan, tippa på vem de trodde skulle vinna och sen fick de rätta raden under kvällens gång. Alla var väldigt engagerade så det är verkligen en rolig lek att arrangera på en fest, själva tävlingarna går dessutom att modifiera och göra om från ett tillfälle till ett annat.

Ett annat nytt inslag för i år var att vi anordnade en drinktävling. Gästerna på festen fick själva skapa lag eller anmäla sig för att sedan komma på bästa drinken. Alla fick sedan rösta på bästa drinken enligt kriterierna utseende, smak, presentation, snacks och lagnamn. De tävlande för i år var följande:
* Bubble Love med Kärleksdrink med jordgubb
* The Spritzers med Förlorad rabarber
* Birk Bortamatch med Rumpnisse
* Räkarmén med Badminton
* Jaget före laget med Hotshots

Alla lag la ner så mycket tanke och energi på sina drinkar så det var verkligen rolig att se när de presenterade sina mästerverk. I slutet av kvällen framröstades en vinnare och det blev Åsa och Johanna – Jaget före laget – som kammade hem det fyllda ägget med godis.

SOM HADE <3 SÅPBUBBLOR TILL SINA DRINKAR!!

Efter alla drinkar, tävlingar, grillat och dessert var det dags att tömma gården och dra ut för att dansa. Det blev dans fram till stängning och då var jag helt helt slut. En dag med först tre timmars Pride-parad varav två timmar med gympa följt av en magisk sommarfest – ja det tog ut sin rätt. Men oj, vilken fin dag, kväll och natt <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar