Sommartips ala Stockholm

På tal om inlägget om värmen så tänkte jag bjuda på lite sommartips i Stockholm som kan passa när solen gassar. För även om en kan tänka på varför det är så varmt – så njut för bövelen av det om ni gillar det. Eller det tänker jag göra i alla fall. Idag är jag i Polen – men använd er av dessa Stockholmstips och få en grym dag!

Bada

 • Hornsbergstrand
  Vid Hornsbergstrand har det blivit riktigt fint och även om det inte är en typsik sandstrand utan snarare en lång brygga/kajplats så gillar jag det skarpt. Det är liv, rörelse, visserligen kanske lite av en ”show off” plats – men också väldigt mysigt. Här ligger restauranger vid vattnet, glasställen och caféer lika så. Det blir ofta fullt med folk så var där tidigt eller knip en plats och vakta den med ditt liv ;). Hit tar du dig gåendes (väldigt fint, men kanske två kilometer) längst med vattnet från Stadshuset eller från tunnelbanan Stadshagen.

  Häng på Hornsbergstrand med syster <3

 

 • Smedsuddsbadet
  Ett bad som ligger i närheten av Rålambshovsparken och som har mer av en vanlig sandstrand att erbjuda. Har inte badat där i sommar så vet inte hundra hur det är nu, men det är ett mysigt ställe. Hit kan du gå från Thorildsplans tunnelbana.

 

 • Vinterviken
  Vinterviken erbjuder klippor men ligger en bit utanför stan till skillnad från ställena ovan. Men ett bra utflyktsmål och fin miljö!

 

 • Tantolunden
  Bortanför Hornstull hittar du Tantolunden, en park med bland annat utegym och café precis vid vattnet. Ett superfint alternativ men som jag personligen sällan cyklar till, på grund av närheten till andra alternativ.

 

 • Brunnsviken
  Brunnsviken har både klippor och sandstrand, varning för mycket folk (det stämmer in på alla stränderna!). Personligen gillar jag klipporna mer i detta område – så just sandstranden ofta är överfull med människor. Klipporna brukar vara lite mer lugna.

  Ytterligare en bild från Hornbergstrand

Äta

 • Mahalo
  Kan inte annat än att älska Mahalo! God, vacker och vegansk mat i en fin miljö. Mahalo finns både i Vasastan och på Söder och jag vill främst rekommendera den på Söder då det finns en magisk innergård där. Lite pricey, men absolut värt ett besök.

  En bowl på Mahalo <3

   

 • Hermans
  Hermans är en gammal favorit som funnits med som favoritställe länge. Första gången jag var där åt jag mig dock så illamående att det tog ett tag innan kärleken kom tillbaka. Men nu? ÄLSKAR det! Vacker utsikt över vattnet, god mat, mysig miljö, gott the och alldeles alldeles underbart! Dessutom studentrabatt – vilket vi gillar!

 

 • The Green Queen
  En ny favorit som jag och mamma besökte igår. Detta är Mälarpaviljongens restaurang för vegetarisk mat och jag kan säga att maten var AMAZING! Även mysig inredning och känsla på stället!

  Hejhej från the Green Queen!

  Får jag flytta in här typ?!

  Vegme hamburgare och mungbönsbiff <3

Glass

 • Fryst
  Om du får från stan till Hornbergstrand, så stanna till på lilla, lilla Fryst och ät en glass. Gott och hemgjort!

 

 • Stikki Nikki
  En kedja som finns lite överallt nu för tiden, de erbjuder också veganska alternativ vilken jag verkligen uppskattar. Så är du glassugen, googla fram ett Stikki Nikki och hugg in!

  Ingen varken Ben eller Jerry på ställena ovan – men dessa veganska kan jag också ge högt betyg!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar