Tillbaka i skolbänken

Ja, så var vi tillbaka i Strix-salen på Karolinska. Termin fem på psykologprogrammet är igång och det kändes som igår att sitta där med fina klassen igen. Igår var det mest jobbiga känslor kring att börja men det kändes bra att vara tillbaka. Dra igång med tänkandet, anteckningarna, lunchrasterna, frustrationen i tentaplugget, att få lära sig nytt, kaffepauserna, hänget med klassen och inte minst tentafirandet. Vilken grej va?!

Så för mig är det mest att rulla på med plugget nu. Om två veckor tentar vi av allt vi har läst under de första två åren – så en kan minst sagt säga att vi kastas in i tentaplugg från dag ett. Dock ganska kul tentaplugg då vi nu har chans att plocka fram all kunskap vi har lärt in under alla terminer som gått. Nu ska informationen integreras och repeteras – klurigt men otroligt roligt och troligen givande. Parallellt med tentaplugget är ett grupparbete också igång så nu är det bara att planera upp det hela och jobba på. Idag blev det en dag fylld av föreläsning och seminarium följt av lite tentaplugg innan träning och mat. Det där tempot som jag älskar men också har stor respekt för är här. Så nu stupar jag snart i sängen och gör mig redo för tisdag.

Andra av er har just haft sin första dag och jag hoppas innerligt att det känns bra. Ge det lite tid och häng med så gott det går så kommer det klarna och bli hur bra som helst! Kom ihåg att alla är nya och de flesta känner sig riktigt lost i början. Och så får det vara.

Lyx med solig första dag – lunch ute i gräset!

Pallade lite frukt under en paus från föreläsningarna, guld!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig som bloggar